mindful analysis traject

Bij de zoektocht naar een passende baan, gedurende het solliciteren en netwerken is het belangrijk dat je goed in je vel zit en openstaat voor nieuwe kansen en paden. Zelfvertrouwen speelt hierbij een hele grote rol. 

Zoals je niet fijn kan leven in veel te rommelig huis, is het ook ongezond om elke keer te vervallen in dezelfde piekergedachten die je zou kunnen hebben met betrekking tot jouw loopbaan. Het blijkt dat 80% van de gedachtes die je op een dag hebt hetzelfde zijn als gisteren en die kunnen je soms behoorlijk in de weg zitten. Tijdens de inspirerende mindful analysis methode wordt je op een vriendelijke manier door mij uitgenodigd om die gedachtes onderzoeken.

Mindful Analysis is ontwikkeld op basis van boeddhistische principes. De methode bestaat uit vier fases, die je helpen om je problemen en zorgen te analyseren. Na een week schrijven in mindful analysis heb je veel meer rust in je hoofd en overzicht. Je komt dichter tot jezelf, bent je bewust van waar je staat in je (werk)leven en hebt weer energie om in actie te komen.

4 fases

In fase 1 ga je eerst bij jezelf onderzoeken wat er allemaal om je aandacht vraagt op dit moment. In fase 2 ga je op zoek naar de aanleidingen van al je gedachtes, waarbij je in fase 3 nieuwe ontstane mogelijkheden gaat onderzoeken. Uiteindelijk leidt het schrijven in de laatste fase tot een concreet plan en gerichte actie.

Duur Mindful Analysis traject

Dit traject duurt gemiddeld 5 dagen, maar aangezien deze volledig via e-mail verloopt kan je dagelijkse ritme daarnaast gewoon doorgaan. Het is wel aan te raden om gedurende die week extra ruimte voor het schrijven te reserveren. Wees je ervan bewust dat het schrijven puur een middel is om je gedachten te verwoorden. We kijken dus absoluut niet naar schrijf- of spelfouten, daar gaat het in dit traject namelijk helemaal niet om. Het schrijven is slechts puur een middel om gerichter en meer integraal tot de kern te kunnen komen.

Bewust via e-mail

Met het schrijven doorloop je al schrijvend via e-mail 4 natuurlijk aanvoelende fases. Het schrijven via e-mail is een heel bewuste keuze, zodat je zo min mogelijk afgeleid wordt door je omgeving en dus ook niet door mij als begeleider. Als je opschrijft wat je voelt kun je je gedachten in je hoofd structureren en creëer je rust, ruimte en afstand om daadwerkelijk in alle rust stil te staan bij je (werk)leven. Je kunt alle tijd nemen die je op dat moment nodig hebt. 

Snel tot de kern

Door middel van schrijven kun je vaak sneller tot de kern komen dan in een persoonlijk gesprek. Het ‘gesprek’ stopt niet en loopt continu door. Door elke dag te schrijven, breng je onbewust een denkproces op gang, zodat je in een korte tijd heel grote stappen kunt zetten.

Andere beleving van tijd

Door te schrijven beleef je ook de tijd anders. Je wordt als vanzelf rustiger, je ademhaling verandert en je komt in een toestand waarin je brein aan het werk gaat en je terugkeert in jezelf en je herinneringen.

En niet alleen tijdens het schrijven, maar ook op alle momenten tussen het schrijven door kom je tot nieuwe inzichten. Dit kunnen grote inzichten zijn, maar ook hele kleine, misschien net dat ontbrekende stukje van de puzzel die jij nu mist.

Vragen die je jezelf niet kunt stellen

Gedurende het Mindful Analysis traject krijg je elke dag weer nieuwe vragen die aanvoelt als een natuurlijke briefwisseling. Vragen die gaan over jouw eerder opgeschreven teksten en dus volledig maatwerk zijn. Je krijgt vragen die je jezelf niet kunt stellen omdat de vragen vanuit een ander (mijn) denksysteem komen. Ze helpen je om repeterende patronen in je loopbaan te herkennen en te doorzien en om en laag dieper in je onderbewuste te komen.

Dit traject is uitermate geschikt voor als je veel piekert en twijfelt en het gevoel hebt dat je meer vertrouwen nodig hebt voordat je nieuwe stappen kunt zetten. Misschien heb je nog last van opgedane ervaringen uit je (werk)verleden en voel je dat je daarin nog enige helderheid zoekt. Mindful Analysis is uitermate geschikt om even de tijd voor jezelf te nemen, maar daarin ook niet te lang te blijven hangen. 

Je hoeft het niet allemaal alleen te doen

Ben jij op een punt beland in je loopbaan waarop je voelt dat je nieuwe keuzes moet gaan maken en kun je daar wel wat onafhankelijke, constructieve en oordeelloze hulp bij gebruiken zodat je ook daadwerkelijk tot concrete actie kunt overgaan? Voel je welkom om vrijblijvend contact met me op te nemen.

Na dit traject heb je veel meer rust in je hoofd, komt je dichter tot jezelf, ben je je meer bewust van waar je staat in je (werk)leven en heb je weer energie om in actie te komen.

Waarom schrijven in plaats van gesprekken?

* Schrijven ordent je gedachten en geeft rust
* Met schrijven kun je sneller de diepte in
* Je hebt geen afleiding van een gesprekspartner
* Het kan op elk moment van de dag
* Al na 1 week weer vol energie verder

Meer informatie

Elk kwartaal deel ik (boeken) tips en overdenkingen over de weg naar een duurzamer (werk)leven.

Vind je het leuk om deze te ontvangen, meld je dan hieronder aan:

Aanmelden kwartaal inspiratie voor een duurzamer (werk)leven