mindful analysis traject

Mindful Analysis is ontwikkeld op basis van boeddhistische principes. De methode bestaat uit vier fases, die je helpen om je problemen en zorgen te analyseren. Na een week schrijven in mindful analysis heb je veel meer rust in je hoofd en overzicht. Je komt dichter tot jezelf, weet waar je staat in je leven en wat je te doen staat.

Zoals je niet fijn kan leven in veel te rommelig huis, is het ook ongezond om elke keer te vervallen in dezelfde piekergedachten. Het blijkt dat 80% van de gedachtes die je op een dag hebt hetzelfde zijn als gisteren en die kunnen je soms behoorlijk in de weg zitten. Tijdens deze inspirerende methode wordt je op een vriendelijke manier uitgenodigd om die gedachtes onderzoeken.

4 fases

In fase 1 ga je eerst bij jezelf onderzoeken wat er allemaal om je aandacht vraagt op dit moment. In fase 2 ga je op zoek naar de aanleidingen van al je gedachtes, waarbij je in fase 3 nieuwe ontstane mogelijkheden gaat onderzoeken. Uiteindelijk leidt het schrijven in de laatste fase tot een concreet plan en gerichte actie.

Duur Mindful Analysis traject

Dit traject duurt gemiddeld 5 dagen, maar aangezien deze volledig via e-mail verloopt kan je dagelijkse ritme daarnaast gewoon doorgaan. Het is wel aan te raden om gedurende die week extra ruimte voor het schrijven te reserveren. Wees je ervan bewust dat het schrijven puur een middel is om je gedachten te verwoorden. We kijken dus absoluut niet naar schrijf- of spelfouten, daar gaat het in dit traject namelijk helemaal niet om.

Bewust via e-mail

Met het schrijven doorloop je al schrijvend via e-mail 4 natuurlijk aanvoelende fases. Het schrijven via e-mail is een heel bewuste keuze, zodat je zo min mogelijk afgeleid wordt, ook niet door mij als begeleider. Als je opschrijft wat je voelt kun je je gedachten in je hoofd structureren en creëer je rust, ruimte en afstand om daadwerkelijk in alle rust stil te staan bij je leven. Je kunt alle tijd nemen die je op dat moment nodig hebt. 

Snel tot de kern

Door middel van schrijven kun je vaak sneller tot de kern komen dan in een persoonlijk gesprek. Het ‘gesprek’ stopt niet en loopt continu door. Door elke dag te schrijven, breng je onbewust een denkproces op gang, zodat je in een korte tijd heel grote stappen kunt zetten.

Andere beleving van tijd

Door te schrijven beleef je ook de tijd anders. Je wordt als vanzelf rustiger, je ademhaling verandert en je komt in een toestand waarin je brein aan het werk gaat en je terugkeert in jezelf en je herinneringen.

En niet alleen tijdens het schrijven, maar ook ’s nachts terwijl je slaapt kom je tot nieuwe inzichten. Dit kunnen grote inzichten zijn, maar ook hele kleine, misschien net dat ontbrekende stukje van de puzzel die jij nu mist.

Vragen die je jezelf niet kunt stellen

Gedurende het Mindful Analysis traject krijg je elke dag weer nieuwe vragen die aanvoelt als een natuurlijke briefwisseling. Vragen die gaan over jouw eerder opgeschreven teksten en dus volledig maatwerk zijn. Je krijgt vragen die je jezelf niet kunt stellen omdat de vragen vanuit een ander (mijn) denksysteem komen. Ze helpen je om repeterende patronen te herkennen en te doorzien en om en laag dieper in je onderbewuste te komen.

Dit traject is uitermate geschikt voor als je veel piekert en twijfelt en het gevoel hebt dat je nog een aantal zaken voor jezelf te verwerken hebt en je misschien nog niet helemaal klaar voelt voor nieuwe stappen. Misschien heb je nog last van opgedane ervaringen uit het verleden en voel je dat je daarin nog enige helderheid zoekt. Mindful Analysis is uitermate geschikt om even de tijd voor jezelf te nemen, maar daarin ook niet te lang te blijven hangen. 

Je hoeft het niet allemaal alleen te doen

Ben jij op een punt beland in je leven waarop je voelt dat je nieuwe keuzes moet gaan maken en kun je daar wel wat onafhankelijk en oordeelloze hulp bij gebruiken zodat je ook daadwerkelijk tot concrete actie kunt overgaan? Voel je welkom om vrijblijvend contact met me op te nemen.

Na dit traject heb je veel meer rust in je hoofd en overzicht. Je komt dichter tot jezelf, weet waar je staat in je leven en wat je te doen staat.

Meer informatie

Elk kwartaal deel ik (boeken) tips en overdenkingen over de weg naar een duurzamer (werk)leven.

Vind je het leuk om deze te ontvangen, meld je dan hieronder aan:

Aanmelden boekentips & overdenkingen