over mij

Mijn naam is Merel Dubelaar en ik ben creatief loopbaantrainer- en coach. In 2017 heb ik MetMerel opgericht met een enorme drive om mensen te helpen duurzamere (werk)keuzes te maken. Ik begeleid mensen tijdens groepscursussen en individuele trajecten om de richting te vinden die bij hen past.

Ik heb een fascinatie voor de tijd en ben dol op het lezen van boeken. Juist door het analyseren van het verleden, kan ik diep dankbaar zijn dat ik in deze tijd mag leven. Wat is er door de mensheid enorm gewerkt en gestreden, zodat wij vandaag dit luxe leven kunnen leven. Een luxe die vroeger niet op leek te kunnen, maar waar we tegenwoordig steeds bewuster bij stilstaan.

De knop om
Jarenlang wilde ik eigenlijk al voor mezelf beginnen, maar durfde nooit de stap te zetten. Totdat ik een schrijftraject deed. Tijdens deze week was er tijd en ruimte om echt eens serieus na te denken over het starten van een eigen bedrijf. Na het starten in 2017 heb ik ontzettend veel geleerd. Ik heb vanalles aangepakt, zoveel ideeën gekregen en de creativiteit stroomt als nooit tevoren. Maar ook ben ik mezelf keer op keer tegen gekomen, wat niet altijd gemakkelijk was, maar daardoor leer ik inmiddels ook echt om aan een gezonde onderneming te bouwen.

De baan waarin alles op zijn plek valt
Mensen bewust maken en verder op hun eigen unieke weg helpen. Dat is wat ik het liefste doe. Ik ben er inmiddels wel van overtuigd dat dit pad voor iedereen anders is en ik begeleid mensen graag om overzicht en richting te krijgen op een praktische manier. Het een heeft altijd met het ander te maken en gebeurtenissen staan vaak niet op zichzelf. Schrijven geeft rust en creëert de mogelijkheid om bij de antwoorden in jezelf te komen. En daarvoor hoef je helemaal geen ervaring met schrijven te hebben.

Als je me zou kennen zou je weten dat…..

  • ik als kind al een echte boekenwurm was. Ik las op de middelbare school, naast de verplichte kost voor mijn boekenlijst, de boeken die ik leuk vond alsnog gewoon ernaast. Agatha Christie is en blijft my old time favourite!
  • ik trouw elke week aan body balance doe. Dit geeft mij de perfecte balans van krachttraining, lenigheidsoefeningen en meditatie.
  • ik voor (1996) en na mijn studie (2001) een rondreis door Australië gemaakt heb en inmiddels ook al wat indrukken heb kunnen opdoen van de andere prachtige continenten die onze planeet rijk is.

   Mijn levensmotto:
   Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat!


   “Don’t be afraid to let them show your true colors” – Cindy Lauper

   Volg MetMerel

Gecertificeerd Schrijf Je Loopbaan-trainer

Per november 2019 ben ik gecertificeerd Schrijf Je Loopbaan-trainer.

Interview voor Globalicious

Collega ondernemer Merel Westenberg interviewde mij in 2018 over mijn plotselinge vertrek met het hele gezin naar St. Maarten. Over hoe het mij daar vergaan is en waarom we weer teruggegaan zijn naar Nederland toen we eigenlijk net een beetje gewend waren daar.

Interview


Eind 2017 werd ik online geïnterviewd door collega Susan Manni.
Klik hier om het interview te bekijken en te horen waarom ik zo enthousiast ben over het faciliteren van schrijftrajecten.

Met collega Mindful Analysts in For You Magazine, september 2017

Lees het artikel!

MetMerel in Lijfblad


MetMerel in Lijfblad_artikel

Lees het artikel!

Volg MetMerel