over mij

Mijn naam is Merel Dubelaar en in 2017 heb ik MetMerel opgericht met een enorme drive om mensen te helpen duurzamere (werk)keuzes te maken. Dit doe ik door middel van online coaching en korte groepstrainingen en ik ben begonnen met een opleiding tot loopbaancoach zodat ik vanaf medio april 2020 ook individuele loopbaantrajecten kan begeleiden.

Ik heb een fascinatie voor de tijd en ben dol op het lezen van boeken. Juist door het analyseren van het verleden, kan ik diep dankbaar zijn dat ik in deze tijd mag leven. Wat is er door de mensheid enorm gewerkt en gestreden, zodat wij vandaag dit luxe leven kunnen leven. Een luxe die vroeger niet op leek te kunnen, maar waar we tegenwoordig steeds bewuster bij stilstaan.

De knop om
Jarenlang wilde ik eigenlijk al voor mezelf beginnen, maar durfde nooit de stap te zetten. Totdat ik een schrijftraject deed. Tijdens deze week kon ik me nergens meer achter verschuilen en was er tijd en ruimte om echt eens serieus na te denken over het starten van een eigen bedrijf.

Door een eigen bedrijf eens serieus als een reële optie te beschouwen kwam ik erachter dat mijn bezwaren eigenlijk vooral gebaseerd waren op illusies en dat het puur en alleen het onbekende was dat me tegenhield. En normaal gesproken laat ik me nooit echt tegenhouden door het onbekende, dus waarom nu dan wel?

De baan waarin alles op zijn plek valt
Met dit besef had ik de juiste knop gevonden die omgedraaid moest worden om mijn bedrijf op te richten. Mensen bewust maken en verder op hun eigen unieke weg helpen. Ik ben er inmiddels wel van overtuigd dat dit pad voor iedereen anders is en ik begeleid mensen graag om overzicht en richting te krijgen op een praktische manier. Het een heeft altijd met het ander te maken en gebeurtenissen staan vaak niet op zichzelf. Schrijven geeft rust en creëert de mogelijkheid om bij de antwoorden in jezelf te komen.

Als je me zou kennen zou je weten dat…..

  • ik als kind al een echte boekenwurm was. Ik las op de middelbare school, naast de verplichte kost voor mijn boekenlijst, de boeken die ik leuk vond alsnog gewoon ernaast. Agatha Christie is en blijft my old time favourite!
  • ik trouw elke week aan body balance doe. Dit geeft mij de perfecte balans van krachttraining, lenigheidsoefeningen en meditatie.
  • ik voor (1996) en na mijn studie (2001) een rondreis door Australië gemaakt heb en inmiddels ook al wat indrukken heb kunnen opdoen van de andere prachtige continenten die onze planeet rijk is.

   Mijn levensmotto:
   Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat!


   “Don’t be afraid to let them show your true colors” – Cindy Lauper

   Volg MetMerel

Gecertificeerd Schrijf Je Loopbaan-trainer

Per november 2019 ben ik gecertificeerd Schrijf Je Loopbaan-trainer.

 

Interview voor Globalicious

Collega ondernemer Merel Westenberg interviewde mij in 2018 over mijn plotselinge vertrek met het hele gezin naar St. Maarten. Over hoe het mij daar vergaan is en waarom we weer teruggegaan zijn naar Nederland toen we eigenlijk net een beetje gewend waren daar.

Interview


Eind 2017 werd ik online geïnterviewd door collega Susan Manni.
Klik hier om het interview te bekijken en te horen waarom ik zo enthousiast ben over het faciliteren van schrijftrajecten.

Met collega Mindful Analysts in For You Magazine, september 2017

Lees het artikel!

MetMerel in Lijfblad


MetMerel in Lijfblad_artikel

Lees het artikel!

Volg MetMerel