merel dubelaar

Mijn naam is Merel Dubelaar en ik ben creatief loopbaantrainer- en coach. 

Het is inmiddels wel bewezen dat autonomie voor meer werkgeluk zorgt en ik ben daar zelf het levende voorbeeld van. Te lang heb ik in een werkritme gezeten dat niet bij me paste en waarin ik niet goed tot mijn recht kwam. Waarin ik teveel stress en druk ervoer, zeker in de combinatie met het omhoog houden van alle ballen waarin ik o.a. als moeder van 2 kinderen mee te maken had en nog steeds heb.

In 2017 ben ik daarom voor mezelf begonnen, eerst als Mindful Analyst (coaching door middel van schrijftrajecten) en in de afgelopen jaren ben ik me steeds breder gaan ontwikkelen en inmiddels ben ik ook loopbaantrainer en vanaf april 2020 loopbaancoach. Ik geniet ervan om ’s ochtends, na de kinderen naar school gebracht te hebben, rustig de dag te starten met een kop koffie en het schrijven van mijn Morning Pages, terwijl ik geniet van het uitzicht op onze tuin, waar onze 2 konijnen lekker doorheen kunnen rennen en spelen. Ik ben echt een kattenmens, maar doordat mijn dochter allergisch bleek te zijn voor katten, is er na het overlijden van de vorige kat geen nieuwe meer gekomen en ontdekken we nu de wondere wereld van 2 enthousiast gravende konijnen ;-).

Hoe mijn loopbaan begon
Na mijn eindexamen HAVO in 1996 vertrok ik samen met mijn neef voor 6 weken naar Australië. Nauwelijks nog bekomen van de jetlag startte mijn introductieweek van de fantastisch leuke studie (want yes, verplicht naar het buitenland! J) de HEBO in Den Haag. Na 4 superleuke internationale studentenjaren begon ik, na mijn zomerbaantje op een camping in Frankrijk, dan mijn eerste echte (tijdelijke) baan bij Siemens. De arbeidsmarkt was supergoed en de banen lagen voor het oprapen, dus voordat ik overhaast weer naar een volgende baan ging, besloot ik het er nog even van te nemen door te gaan backpacken door Thailand, Nieuw-Zeeland en wederom Australië.

Loopbaanpad in de technische branche
In 2002 begon dan het echte werkende leven (wel altijd afgewisseld met mooie vakantiereizen) waarin ik vooral veel in het MKB gewerkt heb in diverse Marketingcommunicatie functies. Het begon bij een internationaal technisch bedrijf. Het internationale was erg leuk en afwisselend, maar met techniek heb ik tot op de dag van vandaag vrij weinig en toch kwam ik daarna telkens weer bij bedrijven terecht die in de technische branche actief waren.

Vervolg ik dit pad of verander ik van richting?
Toen mijn man in 2015 voor onbekende tijd uitgezonden werd naar Sint Maarten  en wij als gezin meegingen was ik net zelf een loopbaancoachingstraject gestart omdat ik maar geen werk kon vinden waar ik echt blij van werd. Dat coachingstraject hebben we online doorgezet op Sint Maarten en tijdens een van de vele ochtendwandelingen langs het strand werd het zaadje gepland voor MetMerel. Terug in Nederland ben ik, met vallen en opstaan, gaan leren ondernemen en elke dag leer ik weer meer bij. Door er freelance klussen naast te doen heb ik inmiddels een financieel gezond bedrijf kunnen opbouwen.

Mijn steentje bijdragen aan werkgeluk
Ik hoop met MetMerel een steentje bij te kunnen dragen aan het werkgeluk in Nederland, maar zeker ook voor Nederlandstaligen buiten de landsgrenzen. De arbeidsmarkt is zo aan het veranderen, we staan met z’n allen voor veel uitdagingen, die spannend, maar ook heel leuk en hoopvol zijn. De afgelopen jaren heb ik al veel over bewustzijn en duurzaamheid gedeeld via mijn blogs en social media kanalen en ik ben zo blij te merken dat het steeds meer mainstream wordt. Ik zie steeds meer weerstand tegen het maakbare leven.

Hoezeer we het misschien ook willen en onze kinderen willen behoeden voor misstappen en het hoogste niveau willen laten bereiken, het hoeft allemaal niet perfect te zijn. Het leven leef je door te ervaren en daar horen ook mislukkingen bij. Werk is slechts één onderdeel van geluk, maar wel een cruciaal onderdeel omdat we ons vandaag de dag zo identificeren met ons werk. Als je van je werk een energiegever weet te maken, dan ben ik ervan overtuigd dat je dan ook meteen veel meer plezier kunt ervaren in de andere, misschien wel nog waardevollere, aspecten van het leven!

  • Mijn levensmotto:
   Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat!


   “Don’t be afraid to let them show your true colors” – Cindy Lauper

   Volg MetMerel

Gecertificeerd Schrijf Je Loopbaan-trainer

Per november 2019 ben ik gecertificeerd Schrijf Je Loopbaan-trainer.

Interview voor Globalicious, 

Collega ondernemer Merel Westenberg interviewde mij in 2018 over mijn plotselinge vertrek met het hele gezin naar St. Maarten. Over hoe het mij daar vergaan is en waarom we weer teruggegaan zijn naar Nederland toen we eigenlijk net een beetje gewend waren daar.

Interview


Eind 2017 werd ik online geïnterviewd door collega Susan Manni.
Klik hier om het interview te bekijken en te horen waarom ik zo enthousiast ben over het faciliteren van schrijftrajecten.

Met collega Mindful Analysts in For You Magazine, september 2017

Lees het artikel!

MetMerel in Lijfblad


MetMerel in Lijfblad_artikel

Lees het artikel!

Yes, ik ben gecertificeerd Mindful Analyst!
Maart 2017

Volg MetMerel