testimonials

Ellemieke

Ellemieke

"Na ruim 11 jaar als jeugdverpleegkundige gewerkt te hebben was ik toe aan iets nieuws. Ik wilde me graag ontwikkelen maar kreeg niet helder welke weg ik op zou gaan en wat goed voor mij was. Via LinkedIn volgde ik Merel een beetje en haar methode sprak me aan. Daarom heb ik haar hulp ingeschakeld. Merel heeft in de 5 sessies die ik bij haar heb gevolgd meer gedaan dan alleen kijken waar ik op werkgebied heen wilde. Door de oefeningen die zij geeft en de dingen die zij ter sprake brengt kreeg ik inzicht in mijn levensloop tot nu toe. Hoe sta ik in het leven en hoe ben ik hier gekomen. Wat vind ik belangrijk en welke kwaliteiten heb ik ontwikkeld. Van hieruit werd voor mij duidelijker wat ook op werkgebied wel en niet bij mij past. Door deze brede kijk ben ik meer dan van tevoren geholpen en gesterkt om keuzes te maken op mijn pad. Ik zou iedereen die worstelt met vragen over zijn of haar ontwikkeling daarom ook zeker aanraden om bij Merel het loopbaanbegeleidingstraject te gaan volgen. Je hebt er je levenlang wat aan.

Nicole

Nicole

"Al een tijdje had ik het gevoel dat ik op een bepaald punt in mijn leven vast liep. Merel haar aanpak, schrijvend onderzoeken waar de schoen wringt, sprak me aan. De gesprekken die ik samen met Merel heb gevoerd hebben me aan het denken gezet. Merel kan goed luisteren. Ze straalt rust en begrip uit, waardoor ik me volkomen op mijn gemak voelde bij haar. De schrijfopdrachten sloten perfect aan bij de uitdagingen die ik op dat moment ervoer in mijn leven en hebben voor mij inzichtelijk gemaakt welk pad ik in wil slaan. Ik kan weer verder!"

Anne

Anne

"Ik was op een punt aangekomen dat mijn werk mij niet meer de voldoening gaf die ik voorheen altijd wel had. Het moederschap had me van binnen diep veranderd; het had mijn waarden en normen en wat belangrijk voor me was in een carrière flink door elkaar geschud. Maar wonende in een ontwikkelingsland en altijd werkende geweest in de ontwikkelingshulp, stond ik ineens voor de vraag wat ik nu zou willen doen. En hoe ik mijn werkende leven weer opnieuw met voldoening en passie invulling kon geven naast het hebben van een gezin. En dat in een context waarin het niet makkelijk is om iets anders te gaan doen, waarin part-time werken bijvoorbeeld eigenlijk niet bestaat. Op de vraag: waar wordt je blij van? Wat zou je echt willen doen? Daar wist ik even geen antwoord meer op. Het schrijven met Merel werkte therapeutisch. De vragen die ze stelde aan de hand van elk stuk dat ik haar toezond, dwongen me mijn gedachten te onderzoeken en te voelen van binnenuit. Haar vragen leidden me naar antwoorden en naar het besluit bepaalde factoren die mijn leven en mijn gevoel bepalen verder uit te diepen. Merel wist een vertrouwde omgeving hiervoor de creëren, ondanks dat we alleen maar contact via email hadden. Ik kan haar traject aan iedereen van harte aanbevelen; het heeft mij verder geholpen in mijn zoektocht."

Sarah

Sarah

"Ik wilde even heel graag uit de trein kunnen stappen waarin je zit als werkende moeder met een jong gezin en reflecteren op de reis die je tot dan toe hebt gemaakt. Waar ik tegenaan liep, was de agenda die ik zelf zo vol plan en dingen waar ik tegenaan liep, naar boven te kunnen halen door middel van het schrijven en hierdoor bewustwording te krijgen." Dan deze struikelblokken te kunnen benoemen en aan te kunnen pakken, of juist naast me neer te kunnen leggen. Het traject zorgde ervoor dat ik nu iedere week een moment kies om even rustig aan te doen en even loskom van het alles "moeten". Merel straalt vertrouwen uit. Ze komt heel rustig over en is iemand die de tijd neemt om te luisteren en ook de goede vragen stelt".