referenties

Ellemieke

Ellemieke

"Na ruim 11 jaar als jeugdverpleegkundige gewerkt te hebben was ik toe aan iets nieuws. Ik wilde me graag ontwikkelen maar kreeg niet helder welke weg ik op zou gaan en wat goed voor mij was. Ik kende Merel en wist dat zij als loopbaancoach was begonnen. Via LinkedIn volgde ik haar een beetje en haar methode sprak me aan. Daarom heb ik haar hulp ingeschakeld. Merel heeft in de 5 sessies die ik bij haar heb gevolgd meer gedaan dan alleen kijken waar ik op werkgebied heen wilde. Door de oefeningen die zij geeft en de dingen die zij ter sprake brengt kreeg ik inzicht in mijn levensloop tot nu toe. Hoe sta ik in het leven en hoe ben ik hier gekomen. Wat vind ik belangrijk en welke kwaliteiten heb ik ontwikkeld. Van hieruit werd voor mij duidelijker wat ook op werkgebied wel en niet bij mij past. Door deze brede kijk ben ik meer dan van tevoren geholpen en gesterkt om keuzes te maken op mijn pad. Ik zou iedereen die worstelt met vragen over zijn of haar ontwikkeling daarom ook zeker aanraden om bij Merel het loopbaanbegeleidingstraject te gaan volgen. Je hebt er je levenlang wat aan.

Marjolein

Marjolein

"Merel is een ster in de juiste vragen stellen! Ongelooflijk hoe zij uit mijn chaotische verhaalstructuur (van de hak-op-de-tak, want mijn gedachten schieten alle kanten op) toch de vinger kan leggen op de essentie. Haar vragen zijn scherp en ik bewonder haar geheugen; ze weet in een gesprek feilloos opmerkingen te koppelen aan eerder opgeschreven teksten. Door haar vragen en ontzettend prettige en rustige persoonlijkheid, kun je niet anders dan met een voldaan gevoel en genoeg voer tot nadenken weer verder. Wat ik vooral opmerkelijk vind is dat je zelf de antwoorden geeft. En Merel kan je daar perfect in begeleiden! Dankjewel!"

Maaike

Maaike

"Ik schreef samen met drie anderen over mijn leven, het leven en het leven dat ik graag zou willen. Ondanks dat het al eventjes geleden is, denk ik er nog regelmatig aan terug. Toen ik naar Merel ging zocht ik met name naar een visie. Persoonlijk heb ik er af en toe moeite mee te bedenken wat ik wil. Er zijn zo veel mogelijkheden dat het mij af en toe verlamt. Het schrijven bij Merel heeft mij hierbij geholpen op een ongedwongen manier. Ik had niet het gevoel dat ik ineens grote beslissingen moest maken, maar juist dat ik gewoon mocht schrijven en mijn gedachten de vrije loop mocht laten gaan, zonder dat er consequenties aan verbonden zaten. Voor mij kwamen die consequenties pas later. Merel is lief, rustig en je voelt direct een vertrouwensband. Ik zou iedereen schrijven bij Merel aan de keukentafel aanraden. Het is een investering in jezelf en daarnaast ook nog eens heel erg gezellig".

Eveline

Eveline

"Ik ben toe een carriere stap maar wist niet welke kant ik die op wilde zetten. Of ik communicatieadviseur wil blijven of totaal iets anders wil gaan doen. De cursus heeft mij nieuwe inzichten over mijzelf gegeven en dat schrijven helpt om de dingen die je belangrijk vindt uit je onderbewuste boven te krijgen. Merel kan helder uitleggen, reflecteert zonder teveel haar mening te geven en geeft gevarieerde opdrachten. Wat ik ook prettig vond is dat ze haar (boeken)tips met ons deelde."

Ilja

Ilja

”Hoe leuk om er door verschillende schrijfopdrachten achter te komen dat de antwoorden op je vragen al in jezelf aanwezig zijn. De schrijfoefeningen waren heerlijk om te doen en Merel wist heel adequaat soms net een beetje bij te sturen zodat het nog duidelijker werd welke kant mijn loopbaanverhaal op ging. Merel is een hele fijne coach, met veel ervaring, die veel ruimte laat voor eigen inbreng. Ze begeleidt je op een heel prettige manier in je schrijfproces. Ik ging met een open vizier naar Merel toe, en kwam echt met hele concrete te nemen stappen weer thuis. Heb je een loopbaanvraag en wil je meer duidelijkheid krijgen over je eigen wensen en mogelijkheden, ga dan lekker schrijven met Merel. En kom erachter dat de antwoorden op je vragen al in jezelf aanwezig zijn!"

Geertje

Geertje

"Ik loop er wel tegen aan dat ik niet zo goed kan kiezen wat ik allemaal leuk vind en waar ik vooral mee verder wil. Ik kwam erachter dat ik connectie wel heel erg belangrijk vind, dat is mooi om dat schrijvend te ontdekken, en dat dat nog nagloeit, die gedachte. Ik ontdek steeds meer dat je schrijvend ontdekt, wat je van binnen al lang weet, en dat Merel daarvoor goede vragen en opdrachten aanbiedt, die mij helpen mijn innerlijk steeds meer te ontdekken en mijn doelen duidelijker te maken. Ik voel me veilig bij haar."

Marianne Panneman

Marianne Panneman

"Merel is een gedreven, intelligente, sensitieve en betrokken coach en vrouw. Het is fijn om in haar gezelschap te zijn. Ik ben er trots op dat ze bij mij de training tot Schrijf je Loopbaan-Trainer heeft gevolgd en weet zeker dat ze met haar ervaring, kennis en persoonlijkheid mensen goed kan helpen bij het maken van duurzame keuzes voor werk en leven".

Nicole

Nicole

"Al een tijdje had ik het gevoel dat ik op een bepaald punt in mijn leven vast liep. Als bij toeval kwam ik terecht op Merels website. Haar aanpak, schrijvend onderzoeken waar de schoen wringt, sprak me aan. De gesprekken die ik samen met Merel heb gevoerd hebben me aan het denken gezet. Merel kan goed luisteren. Ze straalt rust en begrip uit, waardoor ik me volkomen op mijn gemak voelde bij haar. De schrijfopdrachten sloten perfect aan bij de uitdagingen die ik op dat moment ervoer in mijn leven en hebben voor mij inzichtelijk gemaakt welk pad ik in wil slaan. Ik kan weer verder!"

Eva

Eva

"De gesprekken met Merel hebben mij geholpen om duidelijk te krijgen wat ik nu echt belangrijk vind en om concreet te maken hoe ik dat wil bereiken".

Anne

Anne

"Ik was op een punt aangekomen dat mijn werk mij niet meer de voldoening gaf die ik voorheen altijd wel had. Het moederschap had me van binnen diep veranderd; het had mijn waarden en normen en wat belangrijk voor me was in een carrière flink door elkaar geschud. Maar wonende in een ontwikkelingsland en altijd werkende geweest in de ontwikkelingshulp, stond ik ineens voor de vraag wat ik nu zou willen doen. En hoe ik mijn werkende leven weer opnieuw met voldoening en passie invulling kon geven naast het hebben van een gezin. En dat in een context waarin het niet makkelijk is om iets anders te gaan doen, waarin part-time werken bijvoorbeeld eigenlijk niet bestaat. Op de vraag: waar wordt je blij van? Wat zou je echt willen doen? Daar wist ik even geen antwoord meer op. Het schrijven met Merel werkte therapeutisch. De vragen die ze stelde aan de hand van elk stuk dat ik haar toezond, dwongen me mijn gedachten te onderzoeken en te voelen van binnenuit. Haar vragen leidden me naar antwoorden en naar het besluit bepaalde factoren die mijn leven en mijn gevoel bepalen verder uit te diepen. Merel wist een vertrouwde omgeving hiervoor de creëren, ondanks dat we alleen maar contact via email hadden. Ik kan haar traject aan iedereen van harte aanbevelen; het heeft mij verder geholpen in mijn zoektocht."

Sarah

Sarah

"Ik wilde even heel graag uit de trein kunnen stappen waarin je zit als werkende moeder met een jong gezin en reflecteren op de reis die je tot dan toe hebt gemaakt. Waar ik tegenaan liep, was de agenda die ik zelf zo vol plan en dingen waar ik tegenaan liep, naar boven te kunnen halen door middel van het schrijven en hierdoor bewustwording te krijgen." Dan deze struikelblokken te kunnen benoemen en aan te kunnen pakken, of juist naast me neer te kunnen leggen. Het traject zorgde ervoor dat ik nu iedere week een moment kies om even rustig aan te doen en even loskom van het alles "moeten". Merel straalt vertrouwen uit. Ze komt heel rustig over en is iemand die de tijd neemt om te luisteren en ook de goede vragen stelt".

Mieke

Mieke

"Al een tijdje kon ik geen rust vinden in mijn huidige levenssituatie en dit gaf mij veel onrust in mijn hoofd. Er moest iets veranderen dacht ik. Om erachter te komen wat ik kon veranderen en hoe ik weer meer rust kon krijgen besloot ik een mindful analysis traject te volgen bij Merel. Wat is het fijn om op deze manier weer de balans terug te vinden. Door de kritische vragen van Merel wordt je op een ongedwongen manier aan het denken gezet. Het voelt vertrouwd om in je eigen omgeving op je eigen moment tijd voor jezelf te nemen en alles op papier te zetten. Ik ben er achter gekomen dat er niet veel hoefde te veranderen maar dat ik accepteer en omarm. Ik geniet!"

Geja

Geja

"Ik was verbaasd over de effectiviteit van het schrijf traject met Merel. 5 dagen voor jezelf en over jezelf. Door het schrijven en de begeleiding van Merel ga je automatisch door een traject waardoor je je problemen/beperkingen onder ogen ziet en verwerkt. Vervolgens creëer je mogelijkheden om hier mee om te gaan of het anders te doen. Merel weet precies de juiste vragen te stellen en ondanks dat je alleen contact per e-mail hebt, weet zij je een veilig en vertrouwd gevoel te geven. Het traject heeft mij ontzettend geholpen en ik ben blij dat ik dat heb mogen ervaren. Dankjewel Merel!"

Mirjam Windrich

Mirjam Windrich Grondlegster Mindful Analysis

"Ik heb de eer gehad Merel als student te mogen opleiden tot Mindful Analyst! Ze is een betrokken en ondernemende vrouw die in staat is snel de diepte in te gaan en zich gecompliceerde zaken eigen te maken. Zeer aan te bevelen als je persoonlijke kwesties zorgvuldig wilt onderzoeken en oplossen."