werkwijze

Als je opschrijft wat je voelt kun je je gedachten in je hoofd structureren en creëer je rust, ruimte en afstand om stil te staan bij je leven. En ja, daar is wel een beetje lef voor nodig….Want soms word je geconfronteerd met dingen waar je eigenlijk liever niet over na wilt denken. Maar toch loop je daar elke keer weer tegenaan, linksom of rechtsom. Eens zal je ermee moeten dealen.

Ik help je graag om te kijken naar de punten in je leven waar jij over twijfelt, op een onbevooroordeelde en vriendelijke manier. Zonder de emotionele lading waardoor het soms juist moeilijk is om je hart te luchten bij familie of vrienden, die je wellicht niet ongerust wilt maken.

4 boeddhistische edele waarheden
Aan de hand van 4 natuurlijk aanvoelende fases volgens de boeddhistische edele waarheden laat ik je tijdens een traject van een werkweek via e-mail al schrijvend je gedachten ordenen en nieuwe mogelijkheden verkennen. Gewoon naast je dagelijkse bezigheden, dus je hoeft er geen extra tijd voor in te plannen.

Andere beleving van tijd
Door te schrijven volgens deze methode beleef je de tijd anders. Door het schrijven zelf kom je in een meditatieve toestand waarin je brein aan het werk gaat en je terugkeert in jezelf en je herinneringen. Zonder dat je ergens naartoe hoeft.

Veilig, in je eentje, achter de laptop, waar ter wereld je je ook bevindt. Doordat er gedurende die week elke dag nieuwe vragen gesteld worden over jouw zelfgeschreven verhaal kun je anders, vanaf meer afstand naar de situaties in je leven kijken.

Concreet in actie komen
En niet alleen tijdens het schrijven, maar ook ’s nachts terwijl je slaapt gaat het proces door en ontstaan er nieuwe inzichten. Dit kunnen grote inzichten zijn, maar ook hele kleine, misschien net dat ontbrekende stukje van de puzzel die jij nu mist om concreet in actie te komen.

Nieuwsgierig geworden of een schrijftraject je verder kan helpen? Stuur me een berichtje via schrijf@metmerel.nl om me alle vragen te stellen die bij spelen.