Werk & Leven

Schat, wil jij dit even doen? – Eve Rodsky

Herkenbaar en zeer gemakkelijk leesbaar boek dat je als moeder helpt om woorden te geven aan de vaak niet-erkende vermoeide gevoelens van de dagelijkse routine in het opvoeden van kinderen in combinatie met het huishouden.

Zij vertelt in haar boek dat “hoe meer zij met haar vriendinnen praatte die ook moeder waren geworden, hoe meer ze besefte dat we er allemaal moeite mee hadden om alles voor elkaar te krijgen, en bovendien kon niemand van ons precies navertellen wat we nu eigenlijk allemaal deden. Waarom hadden we het zo druk?”.

En zij kwam er achter dat dit fenomeen een heleboel namen blijkt te hebben, zoals: mentale last, tweede shift, emotionele arbeid en onzichtbaar werk. Het gaat niet alleen om Uitvoeren in het runnen van een gezin, maar ook heel veel om het Bedenken en Plannen en dat wordt flink onderschat.

Gelukkig komt ze ook met oplossingen in de vorm van een “Fair Play” kaartspel (+ brief voor je partner!), zodat we ons als ouders echt bewust worden waar het precies om draait en partners respectvol (en zonder verwijten over een weer) de taken eerlijk kunnen verdelen. Zodat je ook eenhoorntijd voor jezelf overhoudt :-).

Make work more fun – Corporate rebels

Het boek van de Corporate Rebels beschrijft de missie van Joost en Pim om een revolutie te ontketenen in de manier waarop we werken. In de zomer van 2015 zegden zij hun veelbelovende, maar frustrerende banen op, om de ruim honderd namen op hun bucketlist van ’s werelds meest inspirerende organisaties, managementgoeroes, vooraanstaande wetenschappers, tegendraadse ondernemers en CEO’s te spreken. Enorm inspirerend om je werk leuker te gaan organiseren, in grote, maar ook in kleine aspecten.

Grip ‘Het geheim van slim werken’- Rick Pastoor

Goed boek om realistisch je werk in combinatie met je privé leven te organiseren. Heb je ook vaak talloze ideeën die maar niet ten uitvoer komen omdat het er simpelweg teveel zijn? Dat je soms door de te vele to-do’s het overzicht niet meer hebt en je toch ook echt je afspraken met je partner & kinderen moet (en vooral: wil! ;-)) nakomen.

In dit boek staan superslimme tips om hier praktisch en realistisch mee om te gaan en om focus te houden Wat ik er vooral van geleerd heb is dat er simpelweg maar 24 uur in een dag zitten en sommige zaken nu eenmaal tijd kosten en toch echt moeten gebeuren. Dan kun je soms maar beter simpelweg iets minder (en vooral niet perfect) moeten willen, zonder dat je daarbij jouw persoonlijke waarden uit het oog verliest.