cursus schrijf je loopbaan

Naast een individueel traject kun je ook kiezen om in de vorm van een groepscursus aan de slag te gaan met je loopbaanvragen. We doen dit momenteel met maximaal 3 deelnemers om op deze manier een persoonlijke en veilige omgeving te creëren.

We gaan in alle rust, zonder afleiding en op een laagdrempelige manier ruimte maken om bij jezelf op onderzoek uit te gaan. De kracht van de groep is in deze cursus ook heel waardevol. Je ontmoet anderen die ook de behoefte voelen om iets te veranderen aan haar (of zijn) werksituatie.

Werkwijze

Tijdens de cursus neem ik je, aan de hand van schriftelijke oefeningen, op een natuurlijk wijze mee door 4 verschillende thema’s:

Thema ochtend 1: Behoefte aan verandering
Thema ochtend 2: Plezier en voldoening
Thema ochtend 3: Dromen, belemmeringen en mogelijkheden
Thema ochtend 4: In beweging komen

Het is niet nodig om je vooraf voor te bereiden en je hoeft geen enkele ervaring met schrijven te hebben.

Wat brengt Schrijf je Loopbaan je?

Schrijf je Loopbaan geeft je de mogelijkheid om even uit je dagelijkse routine te komen, op een andere manier tegen je loopbaan aan te kijken en je te laten verrassen door nieuwe inzichten en ideeën. De cursus geeft je de mogelijkheid om je gedachten te ordenen en in alle rust naar jezelf te luisteren. Deelnemers geven ook aan dat het nieuwe energie geeft. Ook waarderen ze de waardevolle ontmoetingen met andere mensen die ook ten rade willen gaan bij zichzelf.

Vooralsnog ga ik ervan uit dat de cursus live aan mijn keukentafel in Vianen kan plaatsvinden, volgens de dan geldende RIVM richtlijnen, maar het valt natuurlijk nog niet te voorspellen waar we dan staan. In overleg kunnen we er dan, in het uiterste geval samen voor kiezen om de cursus deels of geheel online te doen.

Reactie van deelneemster Maaike:

“Het is alweer een tijdje geleden dat ik aan de keukentafel bij Merel zat. Ik schreef samen met drie anderen over mijn leven, het leven en het leven dat ik graag zou willen. Ondanks dat het al een tijd geleden is, denk ik er nog regelmatig aan terug. Toen ik naar Merel ging zocht ik met name naar een visie. Persoonlijk heb ik er af en toe moeite mee te bedenken wat ik wil. Er zijn zo veel mogelijkheden dat het mij af en toe verlamt.

Het schrijven bij Merel heeft mij hierbij geholpen op een ongedwongen manier. Ik had niet het gevoel dat ik ineens grote beslissingen moest maken, maar juist dat ik gewoon mocht schrijven en mijn gedachten de vrije loop mocht laten gaan, zonder dat er consequenties aan verbonden zaten.

Voor mij kwamen die consequenties pas later. Doordat je jouw geschreven hersenspinsels meeneemt naar huis, kun je nog eens goed nadenken over wat je nu eigenlijk hebt opgeschreven. En als je wilt, daar jouw consequenties aan verbinden. Merel is lief, rustig en je voelt direct een vertrouwensband. Ik zou iedereen schrijven bij Merel aan de keukentafel aanraden. Het is een investering in jezelf en daarnaast ook nog eens heel erg gezellig”.

Reactie van deelneemster Ilja:
” Hoe leuk om er door verschillende schrijfopdrachten achter te komen dat de antwoorden op je vragen al in jezelf aanwezig zijn. De schrijfoefeningen waren heerlijk om te doen.

Merel is een hele fijne coach, met veel ervaring, die veel ruimte laat voor eigen inbreng. Ze begeleidt je op een heel prettige manier in je schrijfproces. Ik ging met een open vizier naar Merel toe, en kwam echt met hele concrete te nemen stappen weer thuis.  Heb je een loopbaanvraag en wil je meer duidelijkheid krijgen over je eigen wensen en mogelijkheden, ga dan lekker schrijven met Merel. En kom erachter dat de antwoorden op je vragen al in jezelf aanwezig zijn!

Wanneer:

Zie Agenda

Meer informatie en aanmelden

Deze cursus is ontwikkeld door Marianne Panneman van Loopbaancreatie

Elke laatste vrijdag van de maand deel ik (boeken) tips en overdenkingen over de weg naar een duurzamer (werk)leven in combinatie met het ouderschap.

Vind je het leuk om deze te ontvangen, meld je dan hieronder aan:

Aanmelden MetMerel inspiratiemail