merel dubelaar

Als onafhankelijk loopbaancoach en mindful analyst ben ik er voor jou als je graag voor jezelf helder wilt krijgen waar je op dit moment staat en waar je naartoe wilt.

Werk is slechts één onderdeel van het leven, maar wel een cruciaal onderdeel omdat we ons vandaag de dag zo identificeren met ons werk. Als je van je werk een energiegever weet te maken, dan ben ik ervan overtuigd dat je ook meteen veel meer plezier kunt ervaren in de andere waardevolle aspecten van het leven.

Het verloop van mijn loopbaanpad

Na een backpacktrip door Australië in 1996 begon ik een studie aan de Haagse Hogeschool, European Studies (voorheen de HEBO). Vanuit deze studie ging ik een half jaar naar de Université de Cergy-Pontoise in Frankrijk en liep ik een half jaar stage in Brussel, terwijl ik afstudeerde op Communicatie Management. Tussendoor werkte ik zomers op Franse campings in het animatieteam als ondersteuning voor de Nederlandse campinggasten. Daarna begon ik als junior arbeidsmarktadviseur bij Siemens. Het werkende leven was leuk, maar toen er zich weer een kans voordeed ben ik toch weer een paar maanden gaan rondreizen. Weer terug in Nederland ben ik 10 jaar in het vakgebied marketing/communicatie actief geweest.

Met het moederschap veranderden mijn prioriteiten. Daarbij kwam ik in verschillende situaties terecht, waardoor ik als dochter van ondernemers en na 10 jaar gewerkt te hebben voor MKB-ondernemers besloot om het heft in eigen hand te nemen. Na een verblijf met ons gezin op het tropische Sint Maarten behaalde ik in 2017 mijn diploma als Mindful Analyst, in 2019 werd ik gecertificeerd Schrijf Je Loopbaan-trainer en vanaf het voorjaar 2020 ben ik ook officieel Loopbaancoach.

Mijn missie

Ik ben er van overtuigd dat er teveel mensen op deze wereld rondlopen wier talent verloren gaat door wat voor reden dan ook. Het is mijn missie om al dat mooie talent dat een ieder in zich heeft, op wat voor manier dan ook, tot bloei te laten komen. De wereld heeft het nodig, zeker nu!

Mijn levensmotto:
Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat!
en hoe ‘moet’ het eigenlijk? 😉

Elke laatste vrijdag van de maand deel ik (boeken) tips en overdenkingen over de weg naar een duurzamer (werk)leven in combinatie met het ouderschap.

Vind je het leuk om deze te ontvangen, meld je dan hieronder aan:

Aanmelden MetMerel inspiratiemail


Globalicious collega Merel Westenberg interviewde mij in 2018 over het plotselinge vertrek met ons gezin naar St. Maarten. Over hoe het ons daar vergaan is, wat ik ervan geleerd heb en een pleidooi voor schrijven!
Met Globalicious collega’s – december 2017

Samen met 7 andere wereldvrouwen, Aimee – Frankrijk, Sabine – Colombia, Margot – Brunei, Merel – Amerika, Marieke – Uruguay, Marielle – Curacao, Susan – Zwitserland, heb ik het online magazine voor Nederlandstalige vrouwen in het buitenland, Globalicious, opgericht, waarin we maandelijks blogden over onze ervaringen als Nederlandse in het buitenland.
Met collega Mindful Analysts in For You Magazine
In Lijfblad
Interview in Grenzenloos

Elke laatste vrijdag van de maand deel ik (boeken) tips en overdenkingen over de weg naar een duurzamer (werk)leven in combinatie met het ouderschap.

Vind je het leuk om deze te ontvangen, meld je dan hieronder aan:

Aanmelden MetMerel inspiratiemail