merel dubelaar

In 2017 heb ik MetMerel opgericht met een enorme drive om mensen te helpen duurzamere (loopbaan)keuzes te maken. Ik heb een fascinatie voor de tijd en ben dol op schrijven en het lezen van boeken. Juist door het analyseren van het verleden, kan ik diep dankbaar zijn dat ik in deze tijd mag leven. Wat is er door de mensheid enorm gewerkt en gestreden, zodat wij vandaag dit luxe leven kunnen leven. Een luxe die vroeger niet op leek te kunnen, maar waar we tegenwoordig steeds bewuster bij stilstaan…..

Mijn steentje bijdragen aan werkgeluk

Te lang heb ik in een werkritme gezeten dat niet bij me paste en waarin ik niet goed tot mijn recht kwam. Waarin ik teveel stress en druk ervoer, zeker in de combinatie met het omhoog houden van allerlei ballen waarin ik als moeder van 2 kinderen (een jongen van 9 en een meisje van 6) mee te maken had en nog steeds heb.

Ik hoop met MetMerel een steentje bij te kunnen dragen aan het werkgeluk in Nederland, maar zeker ook voor Nederlandstaligen buiten de landsgrenzen. De arbeidsmarkt is zo aan het veranderen, we staan met z’n allen voor veel uitdagingen, die spannend, maar ook heel vernieuwend en hoopvol zijn. De afgelopen jaren heb ik al veel over bewustzijn en duurzaamheid gedeeld via mijn blogs en social media kanalen en ik ben zo blij te merken dat het steeds meer mainstream wordt. Ik zie steeds meer weerstand tegen het maakbare leven.

Het leven ervaren met vallen en opstaan

Hoezeer we het misschien ook willen en onszelf en onze kinderen willen behoeden voor misstappen en het hoogste niveau willen laten bereiken, het hoeft allemaal niet perfect te zijn. Het leven leef je door te ervaren en daar horen ook mislukkingen bij. Werk is slechts één onderdeel van geluk, maar wel een cruciaal onderdeel omdat we ons vandaag de dag zo identificeren met ons werk. Als je van je werk een energiegever weet te maken, dan ben ik ervan overtuigd dat je dan ook meteen veel meer plezier kunt ervaren in de andere, misschien wel nog waardevollere, aspecten van het leven.

Mijn missie

Ik ben er van overtuigd dat er teveel mensen op deze wereld rondlopen wier talent verloren gaat door wat voor reden dan ook. Je kunt wel blijven denken en piekeren, maar soms moet je ook gewoon in beweging komen om een verandering (hoe klein ook) tot stand te kunnen brengen. Wees daarbij nog niet teveel bezig met de volgende stap. Het is mijn missie om al dat mooie talent dat een ieder in zich heeft, op wat voor manier dan ook, tot bloei te laten komen. De wereld heeft het nodig, zeker nu!

Mijn levensmotto:
Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat!
en hoe ‘moet’ het eigenlijk? 😉

“Don’t be afraid to let them show your true colors” – Cindy Lauper


Collega ondernemer Merel Westenberg interviewde mij in 2018 over het plotselinge vertrek met ons gezin naar St. Maarten. Over hoe het ons daar vergaan is en waarom we weer teruggegaan zijn naar Nederland toen we eigenlijk net een beetje gewend waren daar.
Met Globalicious collega’s – december 2017
Met collega Mindful Analysts in For You Magazine
In Lijfblad
Interview in Grenzenloos