merel dubelaar

Als onafhankelijk loopbaanbegeleider ben ik er voor jou als je graag voor jezelf helder wilt krijgen waar je op dit moment staat en waar je naartoe wilt.

Werk is slechts één onderdeel van het leven, maar wel een cruciaal onderdeel omdat we ons vandaag de dag zo identificeren met ons werk. Als je van je werk een energiegever weet te maken, dan ben ik ervan overtuigd dat je ook meteen veel meer plezier kunt ervaren in de andere waardevolle aspecten van het leven, zoals de relaties met je dierbaren, je hobby’s en de verdere invulling van je dagelijks leven.

Het verloop van mijn loopbaanpad

Na een backpacktrip door Australië in 1996 begon ik een studie aan de Haagse Hogeschool, European Studies (voorheen de HEBO). Vanuit deze studie ging ik een half jaar naar de Université de Cergy-Pontoise in Frankrijk en liep ik een half jaar stage in Brussel, terwijl ik afstudeerde op Communicatie Management.

Tussendoor werkte ik zomers op Franse campings in het animatieteam als ondersteuning voor de Nederlandse campinggasten. Daarna begon ik als junior arbeidsmarktadviseur bij Siemens. Het werkende leven was leuk, maar toen er zich weer een kans voordeed ben ik toch weer een paar maanden gaan rondreizen. Weer terug in Nederland ben ik 10 jaar in het vakgebied marketing/communicatie actief geweest.

Met het moederschap veranderden mijn prioriteiten. Daarbij kwam ik in verschillende situaties terecht, waardoor ik als dochter van ondernemers en na vele jaren gewerkt te hebben voor MKB-ondernemers, besloot om het heft in eigen hand te nemen. Na een uitzending van een half jaar met mijn partner en kids van toen 4 en 1,5 jaar oud op het tropische eiland Sint Maarten behaalde ik in 2017 mijn diploma als Mindful Analyst. In 2019 werd ik gecertificeerd Schrijf Je Loopbaan-trainer en in het voorjaar van 2020 rondde ik mijn opleiding tot loopbaancoach af.

Mijn missie

Ik ben er van overtuigd dat er teveel mensen op deze wereld rondlopen wier talent verloren gaat door wat voor reden dan ook. Er is momenteel van alles aan de hand op het gebied van de arbeidsmarkt. De wereld verandert snel en daarmee ook de banen. Je hebt geen baan meer voor het leven en zeker het laatste jaar heeft veel van ons gevraagd qua veerkracht en weerbaarheid, maar ook geleid tot veel creativiteit.

De transitie is ingezet, mensen vragen zich af waarom ze doen wat ze doen. Het is belangrijk en fijn om werk te doen dat bij je past. Het geeft mij veel energie om mensen op een laagdrempelige manier te begeleiden op het moment dat er strubbelingen zijn op hun loopbaanpad.

Mijn levensmotto:
Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat!
en hoe ‘moet’ het eigenlijk? 😉

Elk kwartaal deel ik (boeken) tips en overdenkingen over de weg naar een duurzamer (werk)leven.

Vind je het leuk om deze te ontvangen, meld je dan hieronder aan:

Aanmelden boekentips & overdenkingen