tips & inspiratie

Mei 2021:
Boekentip: De goede voorouder | Eindeloze stroom berichten | Jan Terlouw: Het is zo simpel | Schrijven om rust en ruimte te maken voor jezelf

April 2021:
Vrouwelijke rolmodellen:
Boeken: Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes en Powervrouwen | Interview Edith Eger | Start nieuwe cursus Schrijf Je Loopbaan op 13 april 2021

Maart 2021:
De taart die nog mag mislukken in de witte partytent |Documentaire Kenniswerk | Wat je kind allemaal wèl geleerd heeft tijdens de lockdown |16 maart kennismakingsworkshop Schrijf Je Loopbaan

Archief van eerder verschenen tips

Elke laatste vrijdag van de maand deel ik (boeken) tips en overdenkingen over de weg naar een duurzamer (werk)leven in combinatie met het ouderschap.

Vind je het leuk om deze te ontvangen, meld je dan hieronder aan:

Aanmelden MetMerel inspiratiemail

Hieronder enkele interessante video´s / TED talks ter inspiratie:

Prachtige documentaire over Kenniswerk anno nu van Martijn Aslander en diverse inspirerende experts.

” Er is nog nooit iemand opgebrand door teveel werk, het is de manier waarop we werken. Chronische stress zonder herstel veroorzaakt problemen”.

“Regels zijn een terugvalsysteem om het geheel overeind te houden en dat is niet in beton gegoten. De mens moet het uitgangspunt zijn en niet de regel”:

Documentaire Kenniswerk

There are no failures, there are no wrong paths

Een verademing, dank je wel Oprah!

Multipotentialites

Prachtige TED talk over “multipotentialites”

Jan Terlouw: Het is zo simpel

Jan Terlouw maakte deze fantastische documentaire waarin hij laat zien dat het allemaal echt niet zo moeilijk is. Er zijn al zoveel mensen opgestaan die vandaag de dag strijden voor een mooiere wereld en al weten wat ons te doen staat op het gebied van klimaat, bedrijfsvoering en politiek. Jammer genoeg zien we dit nog te weinig terug in de mainstream media.

The Goddess Project

Laat je eindeloos inspireren door de film “The Goddess Project”. Echt een geweldige must see voor elke zelfbewuste vrouw die verlangt naar meer. Hieronder de trailer van de film, die tegen een kleine vergoeding te downloaden is via de officiële website

Journalistiek voorbij de waan van de dag

Ik ben enorm fan van het journalistieke platform ‘de Correspondent’. Hoor hieronder zelf waarom:

Enkele interessante artikelen:

Waarom hard werken en je vroeg specialiseren helemaal geen recept voor succes is!

Hé #klimaatspijbelaars, jullie protest heeft zin!

Daag jezelf thuis net zo uit als op je werk (en ervaar méér vrije tijd!)

Het moment is daar

Mooie uiteenzetting van Carlota Perez (circa 20 min.) over de 5e technologische revolutie waar we nu staan. Nu is het ideale moment om onze samenleving te herstructureren en dat moet wel door de overheid gebeuren. Het gaat niet goed als we de vrije markt geheel zijn werk laten doen. We moeten eerst de context neerzetten zodat markten zich bewegen in de richting die positief is voor het werkleven en onze maatschappij.

Elke laatste vrijdag van de maand deel ik (boeken) tips en overdenkingen over de weg naar een duurzamer (werk)leven in combinatie met het ouderschap.

Vind je het leuk om deze te ontvangen, meld je dan hieronder aan:

Aanmelden MetMerel inspiratiemail