inspiratie

Je eigen loopbaan vormgeven

We zitten momenteel in een transitiefase in de wereld en maken enorm bijzondere tijden mee. Dit brengt ook veel onzekerheid. Banen verdwijnen en we hebben geen idee hoe de arbeidsmarkt er over 10 jaar uit zal zien. Bestaan de functies straks nog wel waar nu in veel vacatures om gevraagd wordt? We staan met z’n allen voor veel uitdagingen, die spannend, maar ook heel leuk en hoopvol zijn. 

Een vaststaand loopbaanpad heb je niet meer voor het leven en het is gelukkig steeds gemakkelijker om je eigen loopbaan vorm te gaan geven. Waarom doe je wat je doet? Sta je daar weleens bewust bij stil? Leef jij het leven wat bij je past of droom je stiekem van andere dingen? Wie ben je en welke kwaliteiten bezit je om het dagelijks leven te leven waar jij blij van wordt?

Loopbaaninspiratie

Op deze pagina een handreiking om je zoveel mogelijk te inspireren!

1. Thema: Persoonlijke ontwikkeling
2. Thema: Werk
3. Thema: Vernieuwing

1. Thema: Persoonlijke ontwikkeling

There are no failures, there are no wrong paths

Een verademing, dank je wel Oprah!

Multipotentialites

Prachtige TED talk over “multipotentialites”

Er is zoveel mogelijk

Laat je inspireren door het verhaal en de wijze woorden van Rinke Huisman

The Goddess Project

Laat je eindeloos inspireren door de film “The Goddess Project”. Echt een geweldige must see voor elke zelfbewuste vrouw die verlangt naar meer. Hieronder de trailer van de film, die tegen een kleine vergoeding te downloaden is via de officiële website

2. Thema: Werk

Prachtige documentaire over Kenniswerk anno nu van Martijn Aslander en diverse inspirerende experts.

” Er is nog nooit iemand opgebrand door teveel werk, het is de manier waarop we werken. Chronische stress zonder herstel veroorzaakt problemen”.

“Regels zijn een terugvalsysteem om het geheel overeind te houden en dat is niet in beton gegoten. De mens moet het uitgangspunt zijn en niet de regel”.

3. Thema: Vernieuwing

Ik ben enorm fan van het journalistieke platform ‘de Correspondent’. Hoor hieronder zelf waarom:

Enkele interessante artikelen:

Waarom hard werken en je vroeg specialiseren helemaal geen recept voor succes is!

Hé #klimaatspijbelaars, jullie protest heeft zin!

Daag jezelf thuis net zo uit als op je werk (en ervaar méér vrije tijd!)

Het moment is daar

Mooie uiteenzetting van Carlota Perez (circa 20 min.) over de 5e technologische revolutie waar we nu staan. Nu is het ideale moment om onze samenleving te herstructureren en dat moet wel door de overheid gebeuren. Het gaat niet goed als we de vrije markt geheel zijn werk laten doen. We moeten eerst de context neerzetten zodat markten zich bewegen in de richting die positief is voor het werkleven en onze maatschappij.

Onderwijsvernieuwing

Onderwijs speelt natuurlijk een ontzettend grote rol in persoonlijke ontwikkeling en doordat ik zelf kinderen heb, kom ik er nu iedere dag mee in aanraking. Rinke Huisman (zie hierboven bij het thema persoonlijke ontwikkeling mijn interview met haar) is haar loopbaan begonnen als lerares, maar runt nu 2 bedrijven die draaien om de ontwikkeling van de onderstaande “Habits of Minds”. Lees er meer over op de website van Habits of Mind Nederland.