inspiratie video’s

Een interessante uiteenzetting van auteur Susan Cain waarin ze uitlegt hoe je meer creativiteit in de samenleving kan brengen. We kunnen niet in een groep zijn zonder beïnvloed te worden. Luister maar eens naar haar ideeën om de introverte mens (en het blijkt dat 1 op de 3 mensen introvert is!) het beste tot zijn of haar recht te laten komen. Ze legt ook uit wat het verschil is tussen een introvert en een extravert en nee, het hoeft niet te betekenen dat je dan verlegen bent…deze TED-talk duurt ongeveer 20 minuten.

TED Talk Susan Cain: De kracht van de introverte mens

Multipotentialites

Prachtige TED talk van Emilie Wapnick voor mensen met veel interesses en talenten!

Jan Terlouw: Het is zo simpel

Jan Terlouw maakte deze fantastische documentaire waarin hij laat zien dat het allemaal echt niet zo moeilijk is. Er zijn al zoveel mensen opgestaan die vandaag de dag strijden voor een mooiere wereld en al weten wat ons te doen staat op het gebied van klimaat, bedrijfsvoering en politiek. Jammer genoeg zien we dit nog te weinig terug in de mainstream media.

Het moment is daar

Mooie uiteenzetting van Carlota Perez (circa 20 min.) over de 5e technologische revolutie waar we nu staan. Nu is het ideale moment om onze samenleving te herstructureren en dat moet wel door de overheid gebeuren. Het gaat niet goed als we de vrije markt geheel zijn werk laten doen. We moeten eerst de context neerzetten zodat markten zich bewegen in de richting die positief is voor het werkleven en onze maatschappij.

Elk kwartaal deel ik (boeken) tips en overdenkingen over de weg naar een duurzamer (werk)leven.

Vind je het leuk om deze te ontvangen, meld je dan hieronder aan:

Aanmelden kwartaal inspiratie voor een duurzamer (werk)leven