inspiratie

We zitten momenteel in een transitiefase in de wereld en maken enorm bijzondere tijden mee. Dit brengt veel onzekerheid met zich mee. De ontwikkelingen gaan zo ontzettend hard, die zijn vrijwel niet meer bij te houden. Het is gewoon niet meer te doen om overal van op de hoogte te zijn en te weten hoe dingen werken. De ene dienst is nog niet ontwikkeld of de volgende staat alweer klaar. Er is zoveel afleiding, we krijgen zoveel nieuws te verwerken, leuke aanbiedingen van allerlei moois en er is ook zoveel leuks te doen. De keuzestress is enorm. Er is tegenwoordig ook zoveel meer keus en dat vereist de capaciteit om ook daadwerkelijk keuzes te maken.

Langetermijn keuzes, maar ook voor de korte termijn. Dit jaar doe ik dit even niet of wat minder. Wie ben je en welke kwaliteiten bezit je om de beste versie van jouzelf te worden in plaats van alleen de beste resultaten te leveren?

Op deze pagina een handreiking om je zoveel mogelijk te inspireren!

There are no failures, there are no wrong paths: Oprah Winfrey

Een verademing, dank je wel Oprah!

The magic of Not giving a F***

Opgeruimd in je huis is 1 ding en fijn om na te streven, maar opgeruimd in je hoofd geeft je meer tijd, geld en energie. En daar hoef je echt geen bitch voor te worden ðŸ˜‰

Docu: Kenniswerk

Prachtige documentaire over Kenniswerk anno nu van Martijn Aslander en diverse inspirerende experts.

” Er is nog nooit iemand opgebrand door teveel werk, het is de manier waarop we werken. Chronische stress zonder herstel veroorzaakt problemen”.

“Regels zijn een terugvalsysteem om het geheel overeind te houden en dat is niet in beton gegoten. De mens moet het uitgangspunt zijn en niet de regel”.

Lezen

Inspirerende boeken

Duurzaamheid

Duurzame tips

The Goddess Project

Laat je eindeloos inspireren door de film “The Goddess Project”. Echt een geweldige must see voor elke zelfbewuste vrouw die verlangt naar meer. Hieronder de trailer van de film, die tegen een kleine vergoeding te downloaden is via de officiële website

De Correspondent

Ik ben enorm fan van het journalistieke platform ‘de Correspondent’. Hoor hieronder zelf waarom:

Enkele interessante artikelen:

Waarom hard werken en je vroeg specialiseren helemaal geen recept voor succes is!

Hé #klimaatspijbelaars, jullie protest heeft zin!

Daag jezelf thuis net zo uit als op je werk (en ervaar méér vrije tijd!)

Hoogsensitiviteit

Zijn geluid, licht en emoties je vaak te veel? En word je overweldigd door een laag overvliegend vliegtuig of een uitverkocht concert? Misschien ben je dan hoog sensitief. Wat is hoogsensitiviteit precies, wat is en hoe kun je er het beste mee omgaan?

Meer lezen over hoogsensitiviteit

Onderwijsvernieuwing

Onderwijs speelt natuurlijk een ontzettend grote rol in persoonlijke ontwikkeling en doordat ik zelf kinderen heb, kom ik er nu iedere dag mee in aanraking. Rinke Huisman (zie ook een interview met haar hieronder) is haar loopbaan begonnen als lerares, maar runt nu 2 bedrijven die draaien om de ontwikkeling van de onderstaande “Habits of Minds”. Lees er meer over op de website van Habits of Mind Nederland.

There Is More Than One Kind Of Intelligence

Help us: patreon.com/sustainablehuman

Geplaatst door Sustainable Human op Zondag 1 juli 2018

5-delige inspirerende vrouwen portrettenserie

Deel 1 : Diana Bogaards

Diana Bogaards, die de helft van het jaar in de Franse Alpen woont, over de manier waarop zij een manier vindt om haar altijd avontuurlijk leven door te zetten, ook nu ze moeder is. Volgens haar hoef je niet altijd de gebaande wegen te blijven volgen, als je de mogelijkheid hebt om het anders te doen.

Ze vertelt hoe ze hiermee omgaat met haar Nederlands-Franse tweeling en hoe ze de Nederlandse ‘speelafspraakjes’ heeft geïntroduceerd in het dorp. Hoe gemakkelijk ze inmiddels auto rijdt in de besneeuwde bergen en hoe ze twee thuisen voor de kinderen aan het creëren is.

Deel 2: Susan Manni

Susan Manni heeft 5 jaar in Zwitserland gewoond met haar man en dochter. In het najaar van 2017  kwam ze terug naar Nederland, is ze bevallen van nog een prachtige dochter en in de zomer van 2018 zijn ze met het hele gezin de wijde wereld ingetrokken. Op het punt van dit interview stonden ze nog aan het begin van een enerverend avontuur dat begon met de Volkswagen bus richting Scandinavië..Susan is coach en expert in rouwverwerking: https://ecounseling.nl/

Deel 3: Linda Eikelenboom

Linda kwam ik in 2018 tegen op de emigratiebeurs en zij triggerde mij met haar verhaal over het nieuwe emigreren. Net vers terug uit Oostenrijk mag ik Linda vragen naar hoe zij zelf invulling geeft aan dit nieuwe emigreren. Benieuwd geworden naar Linda? Bezoek dan haar website: www.lindae.nl

Deel 4: Rinke Huisman

Rinke Huisman begon haar loopbaan als onderwijzeres op de basisschool, maar is nu ondernemer en runt 2 bedrijven vanuit huis.

Hoe zij deze stap gezet heeft kun je horen in dit interview. Wil je meer weten over Rinke, bezoek dan haar website: www.habitsofmind.nl

Deel 5: Ester Terblanche

Ester is geboren en getogen in Zuid-Afrika. Ik vraag haar naar haar pad van een Zuid-Afrikaanse boerderij naar het emigreren naar Nederland. Van een goedbetaalde baan in de Maritieme industrie naar de beslissing om die op te zeggen en een nieuwe opleiding te gaan volgen waarbij ze kan gaan werken met kinderen, haar jeugddroom.