inspiratie

Op zoek naar je droombaan?

Prachtige TED talk van Emilie Wapnick voor mensen met keuzestress. Die het moeilijk vinden om iets te kiezen omdat ze zo nieuwsgierig zijn en zoveel veel interesses en talenten hebben. Emilie noemt ze multipotentialisten:

De kracht van introvert zijn

Hieronder een interessant verhaal van auteur Susan Cain waarin ze uitlegt hoe je meer creativiteit kunt bereiken in je werk. We kunnen niet in een groep zijn zonder beïnvloed te worden.

Luister maar eens naar haar ideeën om de introverte mens (en het blijkt dat 1 op de 3 mensen introvert is!) het beste tot zijn of haar recht te laten komen. Ze legt ook uit wat het verschil is tussen een introvert en een extravert en nee, het hoeft niet te betekenen dat je dan verlegen bent…deze TED-talk duurt ongeveer 20 minuten.

TED Talk Susan Cain: De kracht van de introverte mens

Over creatieve geesten

Toevallig stuitte ik op deze TED-talk van flink wat jaren geleden, maar zijn pleidooi is ijzersterk, nog steeds pijnlijk actueel en ook nog eens heel grappig om naar te luisteren. Interessant wat hij vertelt over ons onderwijssysteem, waardoor een heleboel briljante, creatieve mensen denken dat ze dat niet zijn…..

Sir Ken Robinson – Do schools kill creativity?

Het moment is daar

Mooie uiteenzetting van Carlota Perez (circa 20 min.) over de 5e technologische revolutie waar we nu staan. Nu is het ideale moment om onze samenleving te herstructureren en dat moet wel door de overheid gebeuren. Het gaat niet goed als we de vrije markt geheel zijn werk laten doen. We moeten eerst de context neerzetten zodat markten zich bewegen in de richting die positief is voor het werkleven en onze maatschappij.

Hoewel al uit 2018, is het nu meer dan relevant!

Elk kwartaal deel ik (boeken) tips en overdenkingen over de weg naar een duurzamer (werk)leven.

Vind je het leuk om deze te ontvangen, meld je dan hieronder aan:

Aanmelden seizoen inspiratie voor een duurzame loopbaaan