loopbaantraject

Een vaststaand loopbaanpad heb je niet meer voor het leven en het is gelukkig steeds gemakkelijker om je eigen loopbaan vorm te gaan geven. Waarom doe je wat je doet? Sta je daar weleens bewust bij stil? Leef jij het dagelijks leven wat bij je past of droom je stiekem van andere dingen? Wie ben je en wat zijn jouw drijfveren?

Om werk te doen dat bij je past is het belangrijk om eerst te onderzoeken wat je precies wilt. Naarmate je ouder wordt maak je veel bewuster keuzes. Ook zijn je prioriteiten misschien anders komen te liggen waardoor het kan gaan wringen met eerder gemaakte keuzes. 

Misschien ben je aan het begin van je loopbaan ergens ‘ingerold’ en is dat geen bewuste keuze geweest, het liep gewoon zo. Het is daarom enorm belangrijk om eerst te onderzoeken wat je eigenlijk wilt, voordat je jezelf beperkt in datgene wat je kunt. Meer dan ooit denken mensen nu tijdens de corona crisis na over het doen van zinvol werk.

In een loopbaantraject beginnen we eerst met onderzoeken waar je tegenaan loopt en wat je graag zou willen veranderen.

Met deze vragen gaan we vervolgens aan de slag, waarbij we uitgaan van 5 sessies van ongeveer anderhalf tot twee uur in totaal.

In deze 5 sessies doorloop je stapsgewijs het loopbaantraject, waarbij je aan de hand van diverse schrijfoefeningen de volgende vragen gaat onderzoeken:

* waar sta ik?
* wie ben ik ?
* wat wil ik en wat drijft mij ?
* wat kan ik ?
* Hoe kom ik daar?

Ook in dit loopbaantraject maak ik gebruik van schrijven als krachtig creatief instrument. Na elke sessie krijg je, als je dat wilt, nog een aantal oefeningen mee die je rustig in je eigen tempo kunt maken.

Na het traject weet je wat bij je past, wat je wilt en wat je plan is om daar te komen.

Meer informatie en aanmelden

“Don’t be afraid to let them show your true colors” – Cindy Lauper


Elke laatste vrijdag van de maand deel ik (boeken) tips en overdenkingen over de weg naar een duurzamer (werk)leven in combinatie met het ouderschap.

Vind je het leuk om deze te ontvangen, meld je dan hieronder aan:

Aanmelden MetMerel inspiratiemail