duurzaam loopbaantraject

Door meer inzicht en bewustwording te krijgen in jezelf en de patronen in je leven kun je bewust stappen in je loopbaan zetten, stappen die bij jou als persoon passen.

In een loopbaantraject gaan we integraal en duurzaam aan de slag en kijken we verder dan alleen maar naar je werk. We kijken naar jou als geheel en naar je levensloop tot nu toe. We onderzoeken samen hoe je in het leven staat, wat je belangrijk vindt en waar je tegenaan loopt, zodat je gericht en vol vertrouwen weer verder kan.

Zo kun je denken aan loopbaanvragen zoals bijvoorbeeld:
🌱 Hoe vind ik meer balans tussen werk, zorg voor anderen & mezelf?
🌱 Hoe kan ik beter grenzen aangeven op het werk?
🌱 Wat past er nu ècht bij mij?
🌱 Ik twijfel over wat ik wil, hoe kan ik een goede keuze maken?
🌱 Eigenlijk ben ik toe aan wat anders, maar ik heb er de energie niet voor om echt op zoek te gaan.

Overzicht duurzaam loopbaantraject

In 5 sessies van zo’n 2 uur doorloop je stapsgewijs het loopbaantraject, waarbij we aan de hand van diverse oefeningen de volgende vragen gaan onderzoeken:

Sessie 1: waar sta ik op dit moment in mijn leven?
Sessie 2: wie ben ik?
Sessie 3: wat wil ik en wat drijft mij ?
Sessie 4: wat kan ik ?
Sessie 5: hoe kom ik daar en wat moet ik er precies voor doen om daar te komen?

Naast gesprekken en oefeningen (die je tussen de sessies door thuis maakt), maken we tijdens een traject ook gebruik van de kracht van schrijven. Het schrijven is hierbij een krachtig hulpmiddel om rust te brengen in je gedachtes en een open ruimte te creëren voor jezelf. Op grammatica- of spelfouten letten we dus zeker niet, die zijn totaal niet relevant in dit proces.

Heb je interesse en wil je meer informatie? Wil je graag even (vrijblijvend) sparren over jouw bepaalde situatie of wil je je aanmelden voor een traject of cursus? Stuur dan even een berichtje naar merel@metmerel.nl


Ellemieke:
“Na ruim 11 jaar als jeugdverpleegkundige gewerkt te hebben was ik toe aan iets nieuws. Ik wilde me graag ontwikkelen maar kreeg niet helder welke weg ik op zou gaan en wat goed voor mij was. Via LinkedIn volgde ik Merel een beetje en haar methode sprak me aan. Daarom heb ik haar hulp ingeschakeld. Merel heeft in de 5 sessies die ik bij haar heb gevolgd meer gedaan dan alleen kijken waar ik op werkgebied heen wilde. Door de oefeningen die zij geeft en de dingen die zij ter sprake brengt kreeg ik inzicht in mijn levensloop tot nu toe. Hoe sta ik in het leven en hoe ben ik hier gekomen. Wat vind ik belangrijk en welke kwaliteiten heb ik ontwikkeld. Van hieruit werd voor mij duidelijker wat ook op werkgebied wel en niet bij mij past. Door deze brede kijk ben ik meer dan van tevoren geholpen en gesterkt om keuzes te maken op mijn pad. Ik zou iedereen die worstelt met vragen over zijn of haar ontwikkeling daarom ook zeker aanraden om bij Merel het loopbaanbegeleidingstraject te gaan volgen. Je hebt er je levenlang wat aan”.


Meer ervaringen >>>

Heb je interesse en wil je meer informatie? Wil je graag even (vrijblijvend) sparren over jouw bepaalde situatie of wil je je aanmelden voor een traject of cursus? Stuur dan even een berichtje naar merel@metmerel.nl of via Instagram of LinkedIn.


Elk kwartaal deel ik (boeken) tips en overdenkingen over de weg naar een duurzamere balans tussen het werk- & privéleven.

Vind je het leuk om deze te ontvangen, meld je dan hieronder aan:

Aanmelden kwartaal inspiratie voor een duurzamer (werk)leven