loopbaantraject

Sta je voor een keuze op het gebied van je loopbaan en twijfel je welke stappen je wilt gaan ondernemen? Een vaststaand loopbaanpad heb je niet meer voor het leven en het is aan jou om je eigen loopbaan vorm te gaan geven.

Om werk te doen dat bij je past is het belangrijk om eerst te onderzoeken wat je precies wilt. Naarmate je ouder wordt maak je veel bewuster keuzes. Ook zijn je prioriteiten misschien anders komen te liggen waardoor het kan gaan wringen met eerder gemaakte keuzes. 

Misschien ben je aan het begin van je loopbaan ergens ‘ingerold’ en is dat geen bewuste keuze geweest, het liep gewoon zo. Het is daarom enorm belangrijk om eerst te onderzoeken wat je eigenlijk wilt, voordat je jezelf beperkt in datgene wat je kunt. Meer dan ooit denken mensen nu na over het doen van zinvol werk.

Duurzame loopbaancoaching gaat verder dan alleen maar kijken waar je op werkgebied heen wilt. We kijken naar jou als geheel en naar je levensloop tot nu toe. We gaan samen onderzoeken hoe je in het leven staat en wat je belangrijk vindt en waar je tegenaan loopt.

Door meer inzicht te krijgen in jezelf en in je leven kun je bewust volgende stappen in je loopbaan zetten, stappen die bij jou als persoon passen.

Tevens maak ik vaak bij een traject ook gebruik van de kracht van het schrijven. Het schrijven is daarbij geen doel op zich, maar slechts een instrument om rust te brengen in je gedachtes en een open ruimte te creëren voor jezelf en als uitnodiging tot verder onderzoek.

Overzicht loopbaantraject

In 5 sessies doorloop je stapsgewijs het loopbaantraject, waarbij je aan de hand van diverse oefeningen de volgende vragen gaat onderzoeken:

Sessie 1: waar sta ik?
Sessie 2: wie ben ik ?
Sessie 3: wat wil ik en wat drijft mij ?
Sessie 4: wat kan ik ?
Sessie 5: hoe kom ik daar en wat moet ik er precies voor doen om daar te komen?

Na het traject weet je wat past bij jou als persoon, wat je wilt bereiken en wat je plan is om daar te komen.

Ellemieke:
“Na ruim 11 jaar als jeugdverpleegkundige gewerkt te hebben was ik toe aan iets nieuws. Ik wilde me graag ontwikkelen maar kreeg niet helder welke weg ik op zou gaan en wat goed voor mij was. Ik kende Merel en wist dat zij nu loopbaancoach is. Via LinkedIn volgde ik haar een beetje en haar methode sprak me aan. Daarom heb ik haar hulp ingeschakeld. Merel heeft in de 5 sessies die ik bij haar heb gevolgd meer gedaan dan alleen kijken waar ik op werkgebied heen wilde. Door de oefeningen die zij geeft en de dingen die zij ter sprake brengt kreeg ik inzicht in mijn levensloop tot nu toe. Hoe sta ik in het leven en hoe ben ik hier gekomen. Wat vind ik belangrijk en welke kwaliteiten heb ik ontwikkeld. Van hieruit werd voor mij duidelijker wat ook op werkgebied wel en niet bij mij past. Door deze brede kijk ben ik meer dan van tevoren geholpen en gesterkt om keuzes te maken op mijn pad. Ik zou iedereen die worstelt met vragen over zijn of haar ontwikkeling daarom ook zeker aanraden om bij Merel het loopbaanbegeleidingstraject te gaan volgen. Je hebt er je levenlang wat aan”.


Meer testimonials >>>

Meer informatie


Elk kwartaal deel ik (boeken) tips en overdenkingen over de weg naar een duurzamer (werk)leven.

Vind je het leuk om deze te ontvangen, meld je dan hieronder aan:

Aanmelden kwartaal inspiratie voor een duurzamer (werk)leven