loopbaantraject

Een vaststaand loopbaanpad heb je niet meer voor het leven en het is gelukkig steeds gemakkelijker om je eigen loopbaan vorm te gaan geven. Waarom doe je wat je doet? Sta je daar weleens bewust bij stil? Leef jij het dagelijks leven wat bij je past of droom je stiekem van andere dingen? Wie ben je en welke kwaliteiten bezit je om het leven te leven waar jij blij van wordt?

Om werk te doen dat bij je past is het belangrijk om eerst te onderzoeken wat je precies wilt. Naarmate je ouder wordt maak je veel bewuster keuzes. Ook zijn je prioriteiten misschien anders komen te liggen waardoor het kan gaan wringen met eerder gemaakte keuzes. 

Misschien ben je aan het begin van je loopbaan ergens ‘ingerold’ en is dat geen bewuste keuze geweest, het liep gewoon zo. Het is daarom enorm belangrijk om eerst te onderzoeken wat je eigenlijk wilt, voordat je jezelf beperkt in datgene wat je kunt. Meer dan ooit denken mensen nu tijdens de corona crisis na over het doen van zinvol werk.

In een loopbaantraject beginnen we eerst met een uitgebreide kennismaking om te onderzoeken waar je tegenaan loopt en wat je graag zou willen veranderen.

Met deze vragen gaan we vervolgens aan de slag, waarbij we uitgaan van ongeveer 5 sessies (1 x in de 2 á 3 weken) van twee uur in totaal.

In de sessies doorloop je stapsgewijs het loopbaantraject, waarbij je aan de hand van diverse oefeningen de volgende vragen gaat onderzoeken:

* wie ben ik
* wat wil ik
* wat kan ik
* hoe kom ik daar

Na elke sessie krijg je nog een aantal oefeningen mee die je rustig in je eigen tempo kunt maken.

Na het traject weet je veel beter wat bij je past, wat je wilt en welke precieze vervolgstappen je wilt gaan ondernemen.

Meer informatie en aanmelden


Elke laatste vrijdag van de maand deel ik (boeken) tips en overdenkingen over de weg naar een duurzamer (werk)leven in combinatie met het ouderschap.

Vind je het leuk om deze te ontvangen, meld je dan hieronder aan:

Aanmelden MetMerel inspiratiemail