loopbaantraject

In een loopbaantraject beginnen we eerst met een uitgebreide kennismaking om te onderzoeken waar je tegenaan loopt in je loopbaan die we vervolgens uitwerken in een loopbaanvraag.

Met deze loopbaanvraag gaan we vervolgens aan de slag, waarbij we uitgaan van ongeveer 5 sessies (1 x in de 2 á 3 weken) van anderhalf uur in totaal.

In de volgende sessies doorloop je stapsgewijs het loopbaantraject, waarbij je aan de hand van diverse (schrijf) oefeningen de volgende vragen gaat onderzoeken: “wie ben ik / wat wil ik / wat kan ik en hoe kom ik daar”.

Na elke sessies (en vaak ook nog daarvoor) krijg je nog een aantal oefeningen mee die je rustig in je eigen tempo thuis kunt maken.

Na het traject weet je veel beter wat bij je past, wat je wilt en welke precieze vervolgstappen je wilt gaan ondernemen.

Uit ervaring weet ik dat het niet altijd gemakkelijk is om de stap te zetten om hulp in te schakelen. Vaak denk je dat je gewoon wat meer tijd nodig hebt om goed na te denken om te bepalen wat je wilt doen. Maar vaak verstrijkt de tijd en gebeurt er vervolgens helemaal niets. Sterker nog, je kunt in een pieker modus komen, waardoor je negatieve gedachten de overhand kunnen nemen en dan ben je nog verder van huis.

Soms is het gewoon fijn om even bij de hand genomen te worden, zodat je niet alles zelf hoeft te doen. “It takes a village to raise a child” zeggen ze en ik heb de afgelopen tijd ervaren hoe waar dat is. Het kan enorm lastig zijn om hulp te zoeken, maar soms moet je accepteren dat dat is wat je op dat moment nodig hebt en dan help ik je hier graag mee. Zodat je na het traject weer met volledig hernieuwde energie je loopbaanpad die richting op kunt leiden die bij jou past en waar jij vrolijk en blij van wordt.

Hier wil ik meer over weten