schrijven

Duurzame loopbaancoaching gaat verder dan alleen maar kijken waar je op werkgebied heen wilt. We kijken naar jou als geheel en naar je levensloop tot nu toe. We onderzoeken samen hoe je in het leven staat, wat je belangrijk vindt en waar je tegenaan loopt, zodat je veel gerichter weer verder kan!

De kracht van schrijven

De rode draad door de trajecten en de cursus is dat we onder andere gebruik maken van de kracht van schrijven. Schrijven is namelijk een heel fijn middel om je gedachten tot rust te laten komen en een open ruimte te creëren voor je eigen denkproces. Het is laagdrempelig en rustgevend om al schrijvend op zoek te gaan naar de bron van eventuele stress en gepieker. Als je daar gericht aandacht aan besteed, kun je je gevoelens concrete woorden geven en veel beter tot de kern komen. Zie ook De waarde van schrijven van Mark Mieras , waarin hij de effecten van creatief schrijven op gezondheid en welzijn beschrijft.

Je brein wordt actiever van schrijven

Ook blijkt volgens experts dat als je iets opschrijft met de hand, dat je het dan beter onthoudt dan dat je typt. Dat komt doordat je hersenen er harder voor moeten werken als je schrijft. Je brein wordt er dus actiever van. Ook blijkt uit onderzoek dat mensen sneller op ideeën komen als ze schrijven.

Waarom schrijven in plaats van gesprekken?

🌱 Schrijven ordent je gedachten en geeft rust
🌱 Met schrijven kom je sneller tot de kern
🌱 Je hebt geen afleiding van een gesprekspartner
🌱 Het kan op elk moment van de dag, vanuit je eigen omgeving
🌱 Je kunt op je eigen tempo omgaan met nieuwe inzichten.

Vrijblijvende inspiratie om voor jezelf tot schrijven te komen

Er zijn verschillende manieren om tot schrijven te komen, zoals bijvoorbeeld:
🌱 Schrijf in je dagboek of in een mooi notebook
🌱 Schrijf ‘Morning Pages’ volgens de methode van Julia Cameron uit haar boek “The Artist’s way”. Dit boek beschrijft een 12-weekse handleiding met allerlei vragen om al schrijvend tot meer creativiteit te komen.
🌱 Download hieronder geheel vrijblijvend de 3 vragen ter inspiratie:

3 vragen ter inspiratie

Elk seizoen deel ik (boeken) tips en overdenkingen over de weg naar een duurzamer (werk)leven.

Vind je het leuk om deze ook te ontvangen, meld je dan hieronder aan:

Aanmelden seizoen inspiratie voor een duurzame loopbaaan