veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Ik kan helemaal niet goed schrijven, geeft dat?

Totaal niet. Je schrijft puur en alleen voor jezelf en voor niemand anders. Uiteraard lees ik het om je de juiste vragen te kunnen stellen, maar verder hoef je je totaal niet druk te maken om spel- of taalfouten. Het schrijven is slechts een middel om je gedachten te ordenen en geen doel op zich.

Moet ik een coach vraag bedenken?

Nee hoor, je kunt gewoon zonder enige voorbereiding beginnen. Je hoeft alleen maar antwoord te geven op mijn vragen.

Waar gaan we over schrijven?

Over wat jou bezig houdt. Ik stel je elke keer weer nieuwe vragen op basis van jouw eerder geschreven tekst volgens de bewezen Mindful Analysis methodiek. Dit zorgt ervoor dat je, geheel vanuit jezelf, vertrouwend op je eigen gevoel na gemiddeld 5 dagen weet wat je te doen staat.

Ik woon in het buitenland, ik kan niet naar je toekomen

Geen probleem. we gaan volledig via e-mail aan de slag, dus het maakt niet uit waar ter wereld je bevindt. Zolang je een computer met een werkende internetverbinding hebt, kunnen we aan de slag. Tijdsverschil is dus ook geen enkel probleem.

Hoeveel tijd ben ik kwijt tijdens zo’n week schrijven?

Je kunt een schrijftraject sowieso naast je gewone dagelijkse bezigheden doen, zoals je werk, huishouden of de verzorging van de kinderen. Juist omdat het online is en je nergens naartoe moet, kun je altijd wel elke dag een moment pakken om te schrijven. Als je tijd kunt vinden om je Facebook/Instagram en je appjes bij te houden, dan kun je dit een weekje gewoon wat minder doen en voila, daar is de tijd die je nodig hebt voor het volgen van een traject ;-).

 Wat is Mindful Analysis precies?

Mindful Analysis is ruim 10 jaar geleden ontwikkeld door Mirjam Windrich op basis van boeddhistische, taalfilosofische en psychologische principes. Zij ontdekte als therapeute dat je met schrijven via e-mail veel sneller resultaat kon boeken dan elke week een gesprek van een uur, waarmee je veel tijd kwijt bent en elke week weer opnieuw het gesprek moet opbouwen.

Met schrijven via e-mail heb je dit niet. Het ‘gesprek’ stopt niet en loopt continue door. Door gemiddeld 2 uur per dag te schrijven zet je onbewust een denkproces op gang zodat je in een korte tijd hele grote stappen kunt maken. Als Mindful Analyst stuur ik dit proces met gerichte vragen volgens de 4 boeddhistische edele waarheden die heel natuurlijk aanvoelen. Deze 4 overzichtelijke fases helpen je om problemen en zorgen te analyseren. Uiteindelijk leidt het schrijven je tot een concreet plan en gerichte actie.

De term ‘Mindful’ is gekozen vanwege de hoge mate van concentratie en de meditatieve aspecten tijdens het schrijven. Natuurlijk is er ook de verwijzing naar mindfullness, wat simpelweg een aandachtsmeditatie is waarbij je je oordeelloos concentreert op wat er is. ‘Analysis’ verwijst onder andere naar de analyserende functie van het schrijven zelf.

Anne: “Het schrijven met Merel werkte therapeutisch. De vragen die ze stelde aan de hand van elk stuk dat ik haar toezond, dwongen me mijn gedachten te onderzoeken en te voelen van binnenuit. Haar vragen leidden me naar antwoorden en naar het besluit bepaalde factoren die mijn leven en mijn gevoel bepalen verder uit te diepen. Merel wist een vertrouwde omgeving hiervoor de creëren, ondanks dat we alleen maar contact via email hadden. Ik kan haar traject aan iedereen van harte aanbevelen; het heeft mij verder geholpen in mijn zoektocht.”