Bedankt 2017

Het jaar 2017 zit er alweer bijna op en wat is het een bijzonder jaar voor mij geweest. Mijn eerste jaar als zelfstandig ondernemer. Een jaar vol uitdagingen en ongemakkelijkheden, een jaar van persoonlijke groei en het (online) ontmoeten van gelijkgestemde, mooie mensen. Maar wat het vooral was, was een jaar van stappen nemen.

Een bijzondere online samenwerking

De opzet van Globalicious aan het einde van dit jaar is een mooie vervolgstap die ik alleen heb kunnen zetten door de stappen die ik daarvoor heb genomen. Deze samenwerking had ik vooraf nooit kunnen plannen. Het kwam op m’n pad, precies op het juiste moment en wat ben ik er blij mee. Wat een positieve energie en betrokkenheid zit er achter dit magazine. Tussen het moment dat Aimee mij voor het eerst benaderde en het online gaan van Globalicious zit amper 2 maanden. En ik hoor dit ook terug in de reacties over Globalicious, dat de positieve energie ervan af straalt, dat is zo leuk om terug te horen.

Drempel om te schrijven over jezelf en je leven

Begin dit jaar vond ik het nog vrij lastig om over mezelf en mijn leven te schrijven. Ik moest echt wel even een drempel over. Maar nu ik die hobbel eenmaal genomen heb, lijkt het wel alsof ik een onuitputtelijke bron van creativiteit heb aangeboord. Ook heb ik heel veel gehad aan het lezen van het prachtige boek “Big Magic” van Elizabeth Gilbert. Door dit boek besef ik eindelijk echt dat wat ik doe niet altijd meteen perfect hoeft te zijn en zeker niet de allereerste keer en dat geeft een hoop minder stress.

Het belang van in beweging blijven

En daarom wil ik hierbij 2017 bedanken. Bedanken voor alle nieuwe levenslessen die ik heb mogen leren het afgelopen jaar. En wat ik vooral geleerd heb, is hoe belangrijk het is om altijd weer een volgende stap te nemen. Het is zeker goed om weloverwogen afwegingen te maken als je ergens aan wilt beginnen, maar zorg er ook voor dat je daarin niet te lang blijft hangen. Even tijd voor bezinning nemen is goed, heel goed zelfs, maar pas op dat je niet te lang blijft hangen en in een neerwaartse spiraal raakt. Breek eruit, neem hersteltijd en ga weer door.

Een kans die goed voelt

Als iets dat op je pad komt goed voelt, ga er dan voor, het zal je altijd weer een stap verder brengen naar waar je uiteindelijk heen wilt. En ook al blijkt het achteraf toch geen goede keuze te zijn geweest, erken dat dan, bedank jezelf voor de ervaring en maak weer een nieuwe keuze. Keuzes staan niet vast en je kunt altijd weer opnieuw kiezen.