Zorg goed voor je gedachten

Uit de maatschappelijke onrust van de laatste tijd blijkt maar weer dat de coronacrisis niet alleen een medische crisis is, maar weerbaarheid vraagt op diverse gebieden van ons allemaal. Ouderen en zieken zijn kwetsbaar, ondernemers raken zwaar in de financiële problemen, ouders zijn overwerkt door het thuisonderwijs, terwijl kinderen weinig verzetjes hebben. Singles en jongeren voelen zich eenzaam. Allemaal verschillende groepen en generaties in de samenleving met ieder hun eigen uitdagingen.

Het kan soms verrekte lastig zijn om je af te wenden van het sombere nieuws dat ons dagelijks bereikt, maar blijf onthouden dat nieuws altijd uitvergroot wordt en er gebeuren ook nog een heleboel goede dingen in de wereld, waar meestal maar weinig aandacht aan wordt besteed. Daarom is het ook essentieel om selectief om te gaan met nieuws en andere zaken die je gemoedstoestand beïnvloeden. Ja, op de hoogte blijven is goed, maar wel tot op een bepaalde hoogte.

Bij ons is er op de donderdagochtend altijd een extra blij momentje. Dan ligt de kidsweek in de brievenbus en dat staat garant voor een gezellig ontbijt. Uiteraard word het nieuws van de afgelopen week belicht, maar er wordt gedoseerd over verteld en er is ook veel aandacht voor leuke en positieve dingen. Er staan raadsels en moppen in en altijd leuke dierenfoto’s om bij weg te smelten en om verder over te praten.