3 boekentips: omgaan met verandering

De laatste dag van een bijzonder 2020 is aangebroken. Het afgelopen jaar hebben we ons allemaal aan moeten passen aan nieuwe, steeds veranderende omstandigheden. Dat kan een hoop onzekerheid met zich meebrengen.

Daarom 3 boekentips over hoe om te gaan met deze verandering en het zien van perspectief. Uit een crisis ontstaan namelijk altijd weer nieuwe kansen.

Wie heeft mijn kaas gepikt?

“Wie heeft mijn kaas gepikt” is een heel dun boekje dat je zo uit hebt. Een echte klassieker met een prachtig gelaagd verhaal over een aantal muizen en hoe zij zich aanpassen aan de omstandigheden. Het lijkt een simpel verhaal, maar er zit zoveel in en tussendoor staan mooie quotes. Het boek kan je echt steunen bij je omgang met en acceptatie van verandering.

Corporate Rebels, make work more fun

Het boek van de Corporate Rebels beschrijft de missie van Joost en Pim om een revolutie te ontketenen in de manier waarop we werken. In de zomer van 2015 zegden zij hun veelbelovende, maar frustrerende banen op, om de ruim honderd namen op hun bucketlist van ’s werelds meest inspirerende organisaties, managementgoeroes, vooraanstaande wetenschappers, tegendraadse ondernemers en CEO’s te spreken. Enorm inspirerend om je werk leuker te gaan organiseren, in grote, maar ook in kleine aspecten.

Ministeries voor de Nieuwe Tijd

Het 3e boek is net vers voor de kerst uitgebracht door een oud studiegenoot van de HEBO, Petra Hiemstra, die aangeeft dat we te midden van ontreddering van het coronavirus hebben kunnen ruiken aan schonere luchten en virtuele bijeenkomsten. Een weg terug is er niet, maar welk pad ligt er nu voor ons?

Dit boek geeft een verzameling van doordachte en speelse vooruitzichten om blij van te worden. Verschillende deskundigen bespreken prachtige nieuwe ministeries die verder gaan dan de wereld van overmorgen. Door oog en oor te hebben voor elkaar, door veel meer open te staan voor de menselijke maat en onze innerlijke waarden bewust te omarmen, zijn we in staat het samen te rooien.

Wat dacht je van o.a. het Ministerie voor Gezonde Generaties en Gendergelijkheid of voor financiële Eenvoud en Rijkdom voor iedereen. Ministeries voor Alternatieven en natuurlijke steden of voor Meer Muziek. Elk hoofdstuk is een waar genoegen om te lezen en biedt handelingsperspectief voor iedereen! Met een prachtig gedicht van Merel Morre als aftrap :-).