voor organisaties

Het coachen van medewerkers binnen een organisatie kan voor beide kanten erg lastig zijn. Sommige zaken liggen gevoelig, er spelen vertrouwenskwesties en/of er is sprake van een bepaalde hiërarchie. Het is mogelijk om deze medewerkers door mij te laten begeleiden in de vorm van een online e-mailtraject.

De medewerker binnen zijn of haar eigen context

Tijdens een traject blijken er vaak ook allerhande andere zaken te spelen die buiten het gezichtsveld van de organisatie vallen. Dit hoeft niet bewust te zijn, maar daardoor kan het, voor beide partijen, soms lastig zijn om de vinger erop te leggen waar het nu precies om draait. In het traject ga ik volledig uit van de persoon binnen zijn of haar eigen context. Niemand anders dan de medewerker zelf, weet wat diegene precies voelt op basis van zijn of haar opvoeding, overtuigingen en (soms nog onbewuste) drijfveren. Kortom, een compleet maatwerktraject met persoonlijke aandacht voor de actuele situatie.

Onafhankelijkheid

Het voordeel voor zowel werkgever als werknemer is dat ik een compleet onafhankelijke partij ben. Ik heb geen idee van wat er allemaal speelt binnen de organisatie en wil dat voorafgaand aan het traject ook helemaal niet weten. Ik ken de betreffende mensen niet en heb ook geen enkel belang bij de ene of de andere uitkomst, behalve het welzijn van de medewerker.

Waarom schrijven in plaats van gesprekken?

* Schrijven ordent gedachten en geeft rust
* Met schrijven kun je sneller de diepte in
* Het kan op elk moment van de dag, gemakkelijk onder werktijd in te passen
* Geen reis – of verblijfskosten
* Persoonlijke aandacht, volledig maatwerk

Tarief online e-mailtraject