veel gestelde vragen

  • Ik kan helemaal niet goed schrijven, geeft dat?

Totaal niet. Je schrijft puur en alleen voor jezelf en voor niemand anders. Uiteraard lees ik het om je de juiste vragen te kunnen stellen, maar verder hoef je er geen enkele schrijfervaring voor te hebben.

  • Moet ik een coach vraag bedenken?

Nee hoor, je kunt gewoon zonder enige voorbereiding beginnen.

  • Waar gaan we over schrijven?

Over wat jou bezig houdt. Tijdens deze schrijfretraite hebben we ook geen gesprek samen, ik blijf volledig op de achtergrond. Je zult erachter komen dat  we het alleen maar over jou gaan hebben en niet over mij. Heerlijk he, je mag alle plichtplegingen met vragen hoe het met mij gaat achterwege laten, je hoeft je niet schuldig te voelen dat je daar niet naar vraagt. Ik werk dan wel online, maar heb verder genoeg lieve mensen om me heen die mij genoeg aandacht geven ;-), dus je mag het die hele week alleen maar over jezelf hebben, zonder dat je je daar enig moment schuldig over hoeft te voelen.

  • Ik woon in het buitenland, ik kan niet naar je toekomen

Geen probleem. we gaan volledig via e-mail aan de slag, dus het maakt niet uit waar ter wereld je bevindt. Zolang je een laptop of computer met een werkende internetverbinding hebt, kunnen we aan de slag. Tijdsverschil is dus ook geen enkel probleem.

Wat gebeurt er als ik vast kom te zitten?

Dan gaan we juist daar op door, door tot aan de kern. Durf je dat niet aan, dan moet je er niet aan beginnen. Als je er niet vol voor kunt gaan en niet bereid bent om dingen in het vervolg anders aan te gaan pakken, dan moet je er simpelweg niet aan beginnen.

  • Gaan we het over 1 onderwerp hebben?

Geen idee. Als jij dat wilt, dan kan dat, maar je zult zien dat als je eenmaal begint met schrijven er zoveel meer bij je bovenkomt dan je vantevoren had bedacht.

  • Wat levert zo’n week schrijven me op?

Rust in je hoofd. Soms heb je een bepaalde chaos of onrust in je hoofd, die je continue afleidt en waar je je zorgen over maakt. Na een week schrijven kun je dit een plek geven, zodat je weer vol nieuwe energie door kunt met de dingen die je graag wilt doen.

  • Raakt het narratieve therapie?

Ja, narratieve therapie is een vorm van therapie die steeds meer in zwang komt. Alleen gebeurt dit doorgaans via gesprekken en ik werk puur en alleen via e-mail.

  • Hoeveel tijd ben ik kwijt tijdens zo’n week schrijven?

Om er zoveel mogelijk uit te halen raad ik aan om die bewuste week zo min mogelijk sociale activiteiten te plannen, maar je normale dagelijkse bezigheden kun je gewoon blijven ondernemen.

Het kan zijn dat je het ene moment in een kwartiertje klaar bent, terwijl je het andere moment gerust anderhalf uur weg zit te tikken, dat kan allemaal en verschilt van persoon tot persoon, maar ook van moment tot moment, net waar je op dat moment behoefte aan hebt.

Het schrijven via email duurt gemiddeld een week (soms iets korter en soms iets langer, dat verschilt per persoon) en is een eenmalige investering in jezelf van € 349,-