Pieker je veel? Begin met schrijven

Dat we momenteel in bijzondere tijden leven hoef ik je niet te vertellen. De onrust die dit met zich meebrengt kan soms behoorlijk verlammend werken. Mocht je hier gevoelig voor zijn, hoe kun je ervoor zorgen dat je niet ten onder gaat aan al dat piekeren?

Julia Cameron schreef ruim 25 jaar geleden het prachtige boek “The Artist’s Way”. Het boek beschrijft een 12-weekse handleiding met allerlei vragen om al schrijvend tot meer creativiteit te komen.

Eén van de onderdelen is het schrijven van je dagelijkse Morning Pages. Je Morning Pages bestaan uit het schrijven van 3 x A4 pagina’s waarbij je opschrijft wat er op dat moment allemaal in je hoofd zit. Maakt niet uit wat, schrijf simpelweg alles wat je dagelijks bezighoudt op en maak de weg vrij voor je creativiteit. Ik doe het elke dag en geloof me, het werkt echt!

Vind je dit een te grote uitdaging, start dan met elke avond voordat je naar bed gaat met het opschrijven van 3 dingen waar je dankbaar voor bent. Volgens talloze studies uit de positieve psychologie, word je van dit dagelijkse ritueel optimistischer, tevredener én socialer. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld ook het dankboek van Ernst Jan Pfauth gebruiken.