Auteur on tour

Vorige week had ik heus bezoek van een echte auteur! Corrie Gramser geeft al jaren het fijne Schrijfcafé in Soest en Hilversum en nu heeft ze haar tweede boek geschreven. Aangezien haar boekpresentatie helaas niet groots gevierd kon worden vanwege de coronamaatregelen, moest ze dit anders aan gaan pakken en creatief als ze is werd het een “Auteur on tour”!

Voor de mensen in haar buurt ging ze door weer en wind op haar bakfiets en ze plande zelfs ook nog een tour door de rest van de provincie, dus ik bofte dat ze vorige week ook bij mij in Vianen aanschoof met bubbels en een persoonlijke presentatie plus signeersessie, wat een eer!

Het boek heet “Katers van mannen”, een titel die vooral vrouwen doet gniffelen en mannen een onbehaaglijk gevoel geeft. Maar waar gaat het eigenlijk over?

Het boek gaat over Loes en Loes staat symbool voor al die vrouwen die meerdere mislukte relaties achter de rug hebben. Is het angst om te binden? Is het angst om verlaten te worden? Ligt het aan haar of aan al die mannen? Ze is net de vijftig gepasseerd als er bij toeval twee katers in haar leven komen. Ze ziet gelijkenissen tussen de katers en de mannen in haar leven en slaat aan het verzamelen; een kat voor elke man.

Het boek leest heerlijk weg en in het begin voelde het nog een beetje licht aan, maar daar kwam ik snel van terug en ik werd steeds nieuwsgieriger naar de afloop. Heel verfrissend ook om telkens tussen verschillende tijdsperiodes te schakelen. Dat maakt het steeds boeiender om te lezen en te beseffen hoe Loes haar rugzak steeds voller wordt met al die ervaringen. Echt een aanrader om te lezen als je er even doorheen zit qua relaties en een stip op de horizon nodig hebt. Dit boek laat duidelijk de rollen zien die diverse mensen kunnen spelen in je leven en hoe je daar dan vervolgens weer mee omgaat.