schrijven

De kracht van het schrijven loopt als een rode draad door al mijn trajecten.

Waarom schrijven over jezelf?

Verhalen spelen een sleutelrol in de psychologie van mensen. Vertellen en schrijven sturen onze identiteit en dragen daarom bij aan een gezonde geest. En dat niet alleen: ook lichamelijke gezondheid is te beïnvloeden met schrijven.

Je kunt letterlijk zorgen van je afschrijven en ze in een ander perspectief plaatsen, zodat je er niet in blijft hangen, het een plekje kunt geven en weer door kan.

Meer grip op je emoties

Het is gezond om een helder verhaal over jezelf te vormen en te leven volgens de waarden en normen die voor jou belangrijk zijn. Het is laagdrempelig en rustgevend om al schrijvend op zoek te gaan naar de bron van eventuele stress en gepieker. Als je daar gericht aandacht aan besteed, kun je je gevoelens concrete woorden geven en je leven veel fijner en lichter maken.

Hoe te schrijven?

Er zijn zoveel manieren om te gaan schrijven. In de individuele en groepstrajecten ga je aan de slag met diverse schrijfoefeningen en opdrachten. Tijdens het schrijftraject schrijf je heel organisch en geef je simpelweg antwoord op de vragen die ik je stel over jouw leven.

Er zijn ook verschillende boeken die je kunnen helpen om van je af te schrijven. Zo is het dankboek van Ernst Jan Pfauth heel fijn en laagdrempelig.

Ook “The Artist’s way” van Julia Cameron is heel fijn, ook al kost dit iets meer tijd. De methode is al ruim 20 jaar oud, maar nog helemaal actueel. Het boek beschrijft een 12-weekse handleiding met allerlei vragen om al schrijvend tot meer creativiteit te komen.

Eén van de onderdelen is het schrijven van je dagelijkse Morning Pages. Je Morning Pages bestaan uit het schrijven van 3 A4 pagina’s waarbij je opschrijft wat er op dat moment allemaal in je hoofd zit. Maakt niet uit wat, schrijf al je dagelijkse beslommeringen van je af en maak de weg vrij voor je creativiteit, ik doe het elke dag en geloof me, het werkt echt!

Gratis 3 vragen downloaden

Ook heb ik zelf een laagdrempelig korte e-book “3 vragen om even terug te keren naar jezelf” gemaakt met een aantal vragen om tot schrijven te komen. Je kunt ze hieronder direct downloaden:

3 vragen downloaden

Vind je het leuk om deze te ontvangen, meld je dan hieronder aan:

MetMerel volgen