Welke boeken neem jij mee op vakantie?

Jarenlang nam ik uitdagende boeken mee op vakantie. Zo las ik de Tweede Sekse van Simone de Bouvoir loom, maar ook hersenkrakend en herkauwend onder de Italiaanse zon. Liet me verwonderen door de mooie eerlijke boeken van Brené Brown en liet me inspireren door de tot actie aanzettende boeken van Roman Krznaric, Jan Rotmans en Marjon Bohré – den Harder.

Tot vorig jaar. Voor deze vakantie had ik slechts 3 heerlijke langzame romans meegenomen van Santa Montefiore. Romans die een lange termijn inkijkje geven in familielevens en waarbij je echt letterlijk kunt onthaasten omdat je niet opgeroepen wordt tot onmiddellijk actie ondernemen. Integendeel, het gaf me juist rust om te vertragen en echt even bij te tanken in de vakantie, wat een verademing.

Ruimte en rust voor wensen, verbeelden en geloven

Afb. 10 uit de Creatiespiraal van Marinus Knoope

Deze rust en ontspanning verscheen ook bij diegene die vorige week haar loopbaantraject afrondde. In de oefening van de creatiespiraal was daar opeens het besef dat de keuzes in je loopbaan rijping nodig hebben en dat het innerlijke proces zeker niet overgeslagen mag worden voordat je weloverwogen in actie komt.

Meer lezen over het proces om tot actie te komen