Door wie laat jij je inspireren?

Door welke mensen laat jij je inspireren? 

Dat was een vraag die mij onlangs gesteld werd en de antwoorden op die vraag lijken nu als puzzelstukjes 1 voor 1 in elkaar te vallen.
Eigenlijk wist ik er niet direct een antwoord op. En dat is vaak zo als ik een vraag gesteld krijg. Ik moet er altijd eerst eventjes rustig over nadenken en daarna komt het antwoord als vanzelf. 

The Goddess Project
Onlangs was ik met een goede vriendin naar de geweldige documentaire “The Goddess Project” die speciaal naar Nederland toegehaald was door Nederlandse bewonderaars. Zij vonden dat de film, gemaakt door de Amerikaanse Holli Rae & Sara Landas, absoluut ook in Nederland vertoond moest worden.

Persoonlijk
Het was erg leuk dat Holli Rae er zelf bij was en na de film mochten we haar vragen stellen. Die vragen kwamen zo moeizaam op gang, dat ik in een opwelling besloot om maar de microfoon te vragen om de boel een beetje gaande te houden.

Ik kreeg dus de volle aandacht en stelde wat algemene vragen over hoe lang ze ermee bezig waren geweest en in welke landen ze nog meer de film vertoond hadden. Naderhand bedacht ik me dat ik zoveel betere inhoudelijk vragen had kunnen stellen, maar ik was letterlijk nog even lamgeslagen door de vloedgolf aan informatie die de film met zich meebracht.

Het duurde even…
Op de terugweg in de auto (na nog een foto gemaakt te hebben met Holli Rae, zie hierboven šŸ™‚ kon ik even de rust nemen om de documentaire te overdenken. En toen pas kwamen pas alle vragen die ik eigenlijk had willen stellen in me op ;-). Ach, ik begin er inmiddels steeds beter achter te komen hoe het vanbinnen werkt bij mij en dat is helemaal ok.

Iets creĆ«ren vanuit het niets
Vanuit het niets, creƫerden ze iets en wisten zij mij (en nog een heleboel andere vrouwen met mij in de zaal) te raken en inspireren.

Zo tof dat zij deze documentaire hebben kunnen maken dankzij Crowdfunding en een oude bus die hen spontaan door een jongen die ze net ontmoet hadden, geschonken werd. Zij hebben een road trip gemaakt en daarbij honderden vrouwen  geĆÆnterviewd, vaak via een spontane ontmoeting.

Zijn er dingen die jij zou willen creĆ«ren? En zijn er mensen die jou hierin inspireren? 
Ik ben begonnen met het samenstellen van een lijstje voor mezelf en Holli Rae komt hier zeker in voor!

Nieuwsgierig geworden zijn naar de film, zie hier de trailer: