Het belang van een veilige werkomgeving

Een goede ontwikkeling heeft alles te maken met een fijne veilige omgeving, waarin je je vrij voelt om te leren en jezelf te zijn.

The voice of Holland

De recente gebeurtenissen bij de Voice of Holland onderstrepen maar weer het belang van een veilige werkomgeving en hoezeer het een blinde vlek voor vele mensen ook kan zijn. Ongelijkheid, machtsverhoudingen en spanningen waar je de vinger maar niet precies op kunt leggen. Vastgeroeste overtuigingen dat sommige dingen nu eenmaal zo zijn en dat je die dan maar moet accepteren.

Maar dat is niet zo, die hoef je niet te accepteren. En je hebt altijd het recht om andere keuzes te maken, als dat beter voor jou voelt. 

Bewustwording

We leven in bijzondere tijden waarin steeds meer shit naar de oppervlakte komt. Het kan misschien overweldigend voelen en van het nieuws word je absoluut niet vrolijk, maar de zaken die voorheen als een olifant in de kamer hingen, worden nu tenminste wel besproken.

De goede intentie

En als we ons bewust zijn van ons gedrag, kunnen we er ook iets aan gaan doen. Misschien eerst met vallen en opstaan, maar zolang de intentie goed is moeten we met z’n allen die oorzaken kunnen beetpakken en duurzame positieve verandering kunnen creëren.