Zomervertraging: less is more

2 maanden geleden deelde ik het bericht over een teveel aan berichten en het heeft me sindsdien niet meer losgelaten. De tijd vliegt, er is zoveel te doen en bij te houden en ik merk zelf ook dat de inspiratiemail elke maand weer veels te snel komt. Genoeg om te delen, dat niet, maar simpelweg niet meer bij te houden om er echt goed aandacht aan te geven.

Less is more……

Inspiratiemail per seizoen

Daarom zal ik je, waarschijnlijk al best wel flink volle mailbox, niet meer elke maand bestoken met een inspiratiemail, maar dit terugbrengen naar elk kwartaal, sterker nog, relateren aan het seizoen en daarvoor voelt voor mij de jaarcirkel-cyclus rond.

In de afgelopen jaren heb ik ook veel gepost over de seizoenen. Het valt me altijd weer op hoezeer mijn gemoedstoestand bepaald wordt door de seizoenen. En dat is ook niet zo gek, want je wordt nu eenmaal beïnvloed door de tijd van het jaar, of je wilt of niet en daarom plan ik mijn agenda er ook steeds meer naar. 

Natuurlijke cycli verloren

Volgens een van mijn favoriete schrijvers, Roman Krznaric, zijn we, door de strijd om de tijd, zelfs onze natuurlijke cycli kwijt. Daarom focus ik me liever op het zonnejaar en op de 4 jaargetijden, dan op het belastingjaar en het kwartaalverslag.

Nu we vlak voor de zomervakantie staan is het een mooie tijd om zaken af te ronden, vooruit te plannen en volop te ontspannen en vertragen in de zomer. De kinderen hun eerste schooljaar op hun nieuwe school zit er bijna op, de konijnen gaan straks uit logeren en wij gaan heerlijk relaxen in la douce France.

Ben jij ook al bezig met vooruitplannen voor het najaar en wil je eens in alle rust stilstaan bij waar je momenteel staat in je loopbaan en onderzoeken waar je heen wilt? Ik help je graag in alle rust om dit samen te onderzoeken. Er zijn diverse manieren waarop dit kan, klik hier voor de diverse mogelijkheden.