Hoe kwetsbaar stel jij je op als wereldvrouw?

Mijn lieve collega coach Esther van der Poel deelde laatst het artikel van Katy Perry met de woorden: wat een held die Katy Perry, ultra kwetsbaar! En of Katy, of Katherine, zoals ze eigenlijk heet, zich kwetsbaar opstelt, wauw!

Mooi om tijdens deze therapie sessie te zien dat ze beseft dat de succesformule Katy Perry vooral een uiting is van haar kinderfantasie. Een kind dat vooral nieuwsgierig was en vol stond van de vragen. In haar omgeving was geen plaats voor die vragen en ze wilde op de een of andere manier weg van een bepaalde manier van denken. En nu ze, vanuit nieuwsgierigheid naar meer, deze weg naar succes heeft afgelegd komt ze erachter dat ze als mens enorm gegroeid is en dat ze steeds verder weg komt te staan van de succesartiest die ze zelf heeft gecreëerd.

Haar omgeving wil haar het liefst in een tijdscapsule houden en haar altijd hetzelfde laten blijven en dat kan niet. Ze heeft haar proces gehad en weet nu hoe je succes kunt bereiken, maar als persoon is ze inmiddels verder gegroeid en ze voelt dat Katy steeds verder van haar eigen kern, Katherine, af komt te staan.

Uiteraard is ze enorm dankbaar voor het geweldige leven dat ze leidt, maar ze komt wel steeds meer in tweestrijd met wie ze werkelijk is. Ze is blij dat ze mensen kan inspireren en kan laten dromen dat ze net zo succesvol kunnen worden als zij, maar ondertussen groeit zij verder als mens en komt zij op een punt dat ze weer nieuwe keuzes moet gaan maken.

En hiermee zie ik enige gelijkenis met wereldvrouwen. Heb jij als wereldvrouw ook niet gekozen voor een leven dat anders is dan de standaard en voor velen klinkt als een droomleven? En ja, je bent enorm dankbaar voor het leven dat je leidt, maar is het vooral ook niet een volledig leerproces om naar het buitenland te gaan? Voordat je de beslissing neemt gaat er al een heel proces aan vooraf en na de beslissing moet je daadwerkelijk van alles gaan regelen en wereldkundig gaan maken. En als je dan uiteindelijk op die bestemming aankomt, dan begint het eigenlijk nog maar pas. Je moet je leven weer helemaal opnieuw gaan opbouwen en inrichten. Een simpel bezoekje zoals bijvoorbeeld aan de supermarkt of de kapper gaat niet op de automatische piloot, maar is onderdeel van een compleet nieuw avontuur.

Maar misschien besef je steeds vaker dat je niet meer dezelfde persoon bent als vorig jaar was. Of zelfs aan het begin van dit jaar. En dat is ook wat Katy Perry benoemt in haar sessie. Ze heeft een imago gecreëerd en ja dat houdt ze zelf ook nog steeds in stand door de meest mooie gefilterde foto’s op Instagram te plaatsen, maar het wordt steeds moeilijker voor haar om echt te verbinden met mensen, want wie zijn die mensen? Als ze ze in het echt ontmoet, zijn ze heel anders dan dat je ziet op social media en daar doet ze eigenlijk zelf ook aan mee.

We groeien nu eenmaal als mens en doordat je groeit kom je tot nieuwe inzichten en soms moet je, om dichter bij jezelf te blijven, weer nieuwe keuzes maken omdat deze dan beter passen bij de persoon die je nu op dit moment bent.

“We leven in een wereld waar het soms lijkt dat er geen plek meer is om te proberen” zegt Katherine en ze roemt hierbij haar zus en Deense zwager die voor haar nichtjes een veilige omgeving scheppen waar ze veilig kunnen vallen. En leer je jezelf niet het beste kennen door vallen en opstaan? Zijn er niet hele mooie quotes die zeggen dat er geen fouten zijn in het leven, maar alleen maar leermomenten?

Ben jij nog dezelfde persoon die je was een jaar geleden? Wat heb jij geleerd het afgelopen jaar? Heb je nieuwe inzichten gekregen? En leef je volgens jouw nieuwe inzichten en waarheden of voel je dat het tijd is om weer even bij te sturen?